Голєва готує карту комунальних проблем міста*

Голєва готує карту комунальних проблем міста*
Кандидат у народні депутати Олена Голєва чергову зустріч з виборцями провела у увечері п’ятниці, 5 жовтня, - цього разу в одній з луцьких бібліотек кандидат спілкувалася з мешканцями 33-го кварталу Луцька.

Спочатку Олена Голєва сказала кілька слів про передвиборчу програму. Далі слово – людям. Хтось жалівся на застарілі каналізаційні мережі в оселі, хтось – на необлаштований пішохідний перехід біля будинку.

Як пояснила Олена Голєва, усі озвучені жителями проблеми будуть зведені до єдиного переліку, й згодом відображені на карті комунальних проблем міста. Її Олена Голєва планує презентувати вже за два тижні.

Така карта стане другою частиною Народної передвиборчої програми. Сьогодні Олена Голєва разом з командою вже сформували перший блок програми, до якого увійшли чотири законопроекти. В них кандидатка пропонує підвищити рівень відповідальності для політиків та можновладців.

Наприклад, в одному з законопроектів. що має назву «100 відсотків» пропонується запровадити систему щоквартальних звітів керівництва виконавчих служб. І, якщо судові рішення не виконуються на 100 відсотків, керівники звільняються без права займати відповідні посади.

До другого блоку передвиборчої програми увійдуть усі пропозиції мешканців міста щодо вирішення своїх житлових умов, які Олена Голєва планує зібрати під час зустрічей з виборцями за наступні два тижні.

«Отримавши достовірну картину комунальних вад Луцька, можна буде порахувати бюджет необхідний для наведення ладу у місті. І тоді вирішувати ці питання через Верховну Раду шляхом змін у законах, які стосуються рівня податків, що лишаються у місті», - говорить кандидат в народні депутати Олена Голєва.

Таку карту комунальних проблем лучанина вона планує особисто презентувати місцевому голові та іншим чиновникам міста.

«Деякі з них навіть не знають про ті проблеми. з якими самотужки намагаються боротися мешканці міста. Але ми покажемо чиновникам, як треба працювати. В мене вже є схожий досвід в рамках роботи соціальної програми «Народний адвокат», - прокоментувала Голєва. З її слів, за три роки існування програми за допомогою звернулися 30 тисяч волинян.

З почутого на зустрічі

Крім обговорення нагальних питань, мешканці району поставили кандидатці чимало питань. Наводимо кілька з них разом з відповідями Олени Голєвої:

- Коли Вас оберуть народним депутатом і Ви поїдете працювати у Київ, що буде з «Народним Адвокатом»?

- Перед виборами до міської ради також подейкували, що соціальна програма «Народний адвокат» є лише передвиборчим проектом. Але, як бачите, програма не закрилася і працювала увесь цей час. І тепер запевняю Вас програма продовжить своє існування. Гадаю, що її результативність навіть підвищиться. Бо повноваження депутата верховної ради дають можливість вирішити ті проблеми, які сьогодні за певних причин гальмуються. Сьогодні я вимушена тимчасово призупинити роботу приймальні через передвиборчу кампанію. Бо, згідно українському законодавству, будь-яка безкоштовна послуга, так чи інакше пов’язана із іменем кандидата в депутати, може бути розцінена як спроба підкупу виборців.

- Як Ви вважаєте, Юлію Тимошенко випустять з тюрми, якщо переможе опозиція?

- Через невизначеність складу майбутнього парламенту мені важко спрогнозувати, як у подальшому буде рухатись справа із визволенням Юлії Володимирівни. Але я маю надію, якщо у Верховній Раді вдасться створити дієву опозиційну більшість, тоді спроби визволити Юлію Тимошенко можуть бути постійним подразником для влади. І вагомим аргументом для Заходу у переговорах з правлячою нині верхівкою. Тоді є шанс.

- Як Ви ставитесь до Закону про наклеп, який нещодавно наробив стільки галасу?

- Я розумію, чому ви про це питаєте. Сама нині відчула на собі те, як боляче сприймається відвертий наклеп. Однак хочу вам сказати, що ініціювання цього закону саме під час виборів нагадує внесення закону про основи мовної політики перед виборами. Це, за великим рахунком, спроба відволікти на час увагу суспільства від негативних процесів, які відбуваються у державі. Доки в нас немає прозорої та справедливої системи правосуддя, у об’єктів критики завжди буде спокуса закрити комусь рота через механізм засудження за наклеп. Тому, звичайно, я ставлюсь до того з пересторогою.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
На фото с Леной только две бабушки, так кто задавал третий вопрос?
Відповісти
Народ, а коли ті зустрічі і де мають відбуватися? Щось ніде оголошень немає.Що боїться, що хтось не той прийде і не те запитає?
Відповісти