Волинянка виборола золото на чемпіонаті Європи з дзюдо

Волинянка виборола золото на чемпіонаті Європи з дзюдо
В ізраїльському Тель-Авіві завершився чемпіонат Європи серед молоді віком до 23 років. На татамі виступало понад 130 дзюдоїсток з 31 країни «старого світу».

Титул континентального чемпіона у ваговій категорії до 78 кілограмів дістався волинянці Анастасії Турчин, - повідомляє інформагентство Волинські Новини.

На шляху до чемпіонського звання спортсменка перемогла у Беати Панкут (60 місце в світовому рейтингу) з Польщі та Евелін Саланки (92 місце рейтигу) з Угорщини. У фіналі Турчин здолала росіянку Антоніну Шмельову (54 позиція рейтингу) лише на одне шидо. Турчин зараз займає 40 місце в своїй ваговій категорії.

Зауважимо, для Анастасії це друге чемпіонство на ЧЄ: у 2014 дівчина вже завойовувала золото ЧЄ U-21 в Бухаресті.

«Анастасія зараз у дуже хорошій фірмі. Лише два тижні тому спортсменка виборола свою першу нагороду на турнірі серії Grand Slam, і зараз вона дарує нам новий привід для радості – золото на Європі. До речі, вона стала першою українською дзюдоїсткою, що двічі стала чемпіонкою Європи», - розповів директор Федерації дзюдо Волині Віталій Терешкевич.

Окрім Турчин золото в «скарбничку» збірної України поклав Яків Хаммо (+100 кг), а бронзу теж у важкій ваговій категорії виборола полтавчанка Єлизавета Каланіна. У командному заліку Україна зайняла друге місце, пропустивши вперед Росію. Збірна Грузії стала третьою.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: спорт, дзюдо
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинянка виборола золото на чемпіонаті Європи з дзюдо
14 листопад, 2016, 18:18