На Волині призупинили роботу трьох шкіл

На Волині призупинили роботу трьох шкіл
У Рожищенському районі на Волині призупинили роботу ще трьох малокомплектних шкіл.

Про це повідомляє Район. Рожище.

Питання призупинення діяльності загальноосвітніх шкіл І-го ступеня у селах Вишеньки, Козин та Кроватка викликало дискусії серед депутатів райради. Це питання вже було на порядку денному сесії декілька місяців тому. Тоді обранці громади не підтримали рішення про закриття малокомплектних шкіл. Це було більш політичне рішення, бо ніхто не хотів бути ворогом освіти на селі. Але реалії такі, що держава відмовляється фінансувати ті навчальні заклади, які не мають жодного класу, натомість пропонує сільським школярам або індивідуальну форму навчання, або ж навчання у сусідніх діючих школах.

Оскільки у школах сіл Вишеньки, Козин та Кроватка не було дітей, то з цими навчальними закладами потрібно було щось робити.

«Напередодні 1 Вересня сільська рада разом з батьками робили ремонт в приміщенні школи. Але потім з району нас повідомили, що буде індивідуальна форма навчання дітей – по 5 годин на тиждень. Батьки на це не погодились і віддали дітей у школи сусідніх сіл. Але жителі села хочуть, щоб приміщення залишилось. Можливо, на час відсутності школярів, ми відкриємо тут садок», - розповів Носачевичівський сільський голова Олександр Корнійчук.

«У нас ситуація була дещо інша. Наш директор взяв відпустку і поїхав у своїх справах. І батьки вчасно не написали заяв про прийняття дітей. 1 вересня школа у Кроватці не відкрилась. Батьки повіддавали дітей в інші школи – у Березолуки, Залісці і Доросині», - поділилась наболілим Березолуківський сільський голова Лілія Коцюбайло.

Після тривалого обговорення питань про призупинення діяльності початкових сіл у Вишеньках, Козині і Кроватці, депутати дійшли згоди і все-таки проголосували за це рішення. Щоправда, попередили відділ освіти і молоді про те, що контролюватимуть, як ці навчальні заклади зберігаються.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині призупинили роботу трьох шкіл
14 листопад, 2016, 19:12