Курс щеплень від грипу коштуватиме для лучан 140 гривень

Курс щеплень від грипу коштуватиме для лучан 140 гривень
За курс щеплень від грипу волинянам цьогоріч доведеться заплатити не менш як 140 гривень.

Про це розповів заступник начальника управління охорони здоров’я Волинської ОДА Валерій Руцький під час прес-конференції «Лікування та профілактика грипу та ГРВІ» 8 жовтня, повідомляють Волинські Новини.

За словами головного позаштатного спеціаліста з інфекційних захворювань управління охорони здоров’я Волинської ОДА Галини Морочковської, цього року на Волині очікують повторення поширення каліфорнійського грипу, який є штамом вірусу типу «А». Утім, він не буде мати такого значного поширення, як минулі роки, адже у більшості населення уже виробився імунітет. Окрім того, до нього долучиться ще два – штам «Вікторія» грипу типу «А» і «Вісконсін» типу «В». Однак, це теж не стане чимось новим для волинян. На ці типи грипу у різних модифікаціях населення уже хворіло. Загалом же збільшення кількості захворювань на грип і ГРВІ починається зазвичай з 40-ого тижня року і триває до 20-ого тижня наступного.

Лікуватися, сидячи на дивані і п’ючи вітаміни та імуностимулятори, на думку Галини Морочковської, – не варто. Краще вести здоровий спосіб життя, добре харчуватися і, що найголовніше, зробити щеплення. Мовляв, у аптечних мережах на Волині реалізуватимуть 5 видів вакцин.

Проте, не усі можуть захистити себе у такий спосіб. З-поміж інших, протипоказання до вакцинації – у людей із гострими захворюваннями та алергією на вакцину або її компоненти. Однак, у першому випадку уже через 2 тижні після одужання можна також вакцинуватися.

Усі ж інші категорії населення можуть зробити щеплення від грипу. Це й стане найефективнішим засобом захисту від хвороби і захистить від ускладнень з боку легень і нервової системи.

Своєю чергою, головний позаштатний спеціаліст з дитячих інфекційних захворювань управління охорони здоров’я Волинської ОДА Наталія Маркова зауважила, що у епідеміологічно небезпечний період особливу уваги треба звернути на дітей, адже вони є найбільш вразливими до інфекційних хвороб. Саме у них може спостерігатися швидке загострення грипу із стрімким підвищенням температури та інтоксикацією організму, яка навіть може викликати судоми у малят віком від 1 до 3 років. До того ж, до інфекції можуть долучитися ще різноманітні бактеріальні захворювання і викликати отит, гайморит чи ураження легень.

У випадку виявлення перших симптомів Наталія Маркова рекомендувала звернутися до спеціаліста, який зможе адекватно призначити лікування. Утім, теж зазначила, що найкраще – вакцинувати дитину від грипу. Маркова додала також, що щеплення можна робити дітям, старшим 6-и місяців. З її слів, курс вакцинації проводять у два етапи, перерва між якими – 4 тижні.

Щодо цьогорічних цін на вакцину, заступник начальника управління охорони здоров’я Волинської ОДА Валерій Руцький зазначив, що одна буде коштувати 70-80 гривень. Тож курс щеплень «обійдеться» у 140-160 гривень.

ДОВІДКА:

Станом на 14.09.2012 на території Україні дозволені до застосування у сезоні можливого епідемічного підйому захворюваності на грип на 2012-2013 роки наступні вакцини для профілактики грипу:

- Fluarix™ / Флюарикс™

- Інтанза* 15 / Інтанза*9 (Intanza* 15 / Intanza*9)

- Інфлувак® / Influvac®

Проходять процедуру державної реєстрації (перереєстрації) медичних імунобіологічних препаратів наступні вакцини для профілактики грипу на епідемічний сезон 2012-2013 років:

- Ваксігрип / Vaxigrip – спліт-вакцина для профілактики грипу інактивована рідка, суспензія дія ін'єкцій по 0,5 мл (1 доза) в попередньо заповнених шприцах з прикріпленою голкою №1, виробництва ТОВ «Фармекс груп» (фасування з форми «in bulk» фірми-виробника Санофі Пастер С. А., Франція):

- Ваксігрип / Vaxigrip – спліт-вакцина для профілактики грипу інактивована рідка, суспензія ін'єкцій по 0,25 мл №1, №10 та №20 або 0,5 мл №1. №10. №20 та №50 в попередньо заповнених шах з прикріпленою голкою та по 5 мл (10 доз) у флаконах №1 та №10, виробництва Санофі С. А., Франція.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Курс щеплень від грипу коштуватиме для лучан 140 гривень
08 жовтень, 2012, 14:27