У Луцьку презентували книгу-путівник для атошників

У Луцьку презентували книгу-путівник для атошників
У Луцьку презентували «Пам’ятку учасникам АТО», у якій зібрані та розписані права, обов’язки та гарантії військовослужбовців, а також військовозобов’язаних та демобілізованих. Окрім того, у книзі зібрані покрокові інструкції дій для різних ситуацій із посиланням на нормативні документи.

Презентація пам’ятки відбулася 15 листопада.

Довідник розробила Юридична сотня спільно із Міноборони, Мінсоцполітики, Деражвною службою у справах ветеранів війни і учасників АТО та Генштабом. Він складається із декількох розділів. У першому детальну інформацію про права та обов’язки, а також гарантії з боку держави зможуть дізнатися військовозобов’язані, у другому – військовослужбовці, у третьому – ветерани.

У пам’ятці зібрані також зразки документів, інфографіка та посилання на нормативно-правові акти, часто вона покроково описує необхідні дії у тій чи іншій ситуації.

«Це узагальнення роботи, яку проводять громадські організації у співпраці із міністерствами, це підсумок боротьби за соцзахист ветеранів та учасників АТО», - зазначив очільник Державної служби у справах ветеранів та учасників АТО у Волинській області Андрій Омельчук.

Тож для того, аби з книгою могла ознайомитися якнайбільша кількість бійців, її розповсюдять у військкомати та департамент соціального захисту облдержадміністрації. Отримають посібники і волонтери. Відтак, до Волинського обласного військового комісаріату передали 70 примірників, у департамент соцзахисту – 30, ще 100 примірників, роздрукованих Центром допомги учасників АТО, розповсюдили у районах та громадських організаціях.

Представник Юридичної сотні Олексій Кушнєр зазначив, що у довіднику багато уваги виділено для військових, які перебувають у зоні АТО. За його словами, часто бійці на передовій потребують не лише матеріальної допомоги, а й юридичної. Кушнєр нагадав, що при Юридичній сотні діє гаряча лінія, на яку за консультацією може звернутися кожен охочий. Окрім того, на сайті організації можна скачати електронний варіант довідника.

Координатор соціального напрямку Центру допомоги учасникам АТО у Волинській області Тетяна Должко додала, що пам’ятка стала підсумком двох років напрацювань матеріалів для бійців. Тож завдяки їй навіть людям без юридичної освіти вдається ефективно консультувати бійців.

«Ми відправили такі книги на передову та у військові частини, і військові навчилися писати рапорти та добиватися своїх прав», -зазначила Должко.

Щоправда, лише на Волині – близько 9000 демобілізованих, тож учасники презентації висловили сподівання, що відповідні служби матимуть змогу роздрукувати додаткові примірники для бійців. Окрім того, усі охочі можуть ознайомитися із пам’яткою у військкоматах, департаменті соцзахисту та обласному Центрі допомоги учасникам АТО.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку презентували книгу-путівник для атошників
15 листопад, 2016, 12:10