На сміттєзвалищі під Луцьком хочуть видобувати біогаз

На сміттєзвалищі під Луцьком хочуть видобувати біогаз
Газ, який утворюється на сміттєзвалищах та становить небезпеку для довкілля, хочуть видобувати та використовувати на благо природи та населення. Переробкою газу на Волині може займатись компанія «Озон біогаз інвестмент Луцьк».

Про це під час круглого столу 15 листопада заявив гендиректор фірми Віталій Тітунін.

Він пояснив, що газ, який утворюється на сміттєзвалищах, у 25 разів шкідливіший за вуглекислий газ, і саме він стає причиною численних хвороб у людей та різних проблем навколишнього середовища.

Для того, аби працювати на Волині, голландська компанія «Озон Інвестмент» тиждень тому зареєструвала у Луцьку дочірню фірму «Озон біогаз інвестмент Луцьк».

Працювати фірма хоче на основі договору, який, у разі погодження луцьких депутатів, підпишуть з міськрадою.

Окрім того, Віталій Тітунін пояснив, що компанія інвестує 1,2 мільйона гривень для департаменту ЖКГ Луцької міськради у формі грошових активів.

«Вони ці кошти можуть використати для поповнення статутного капіталу чи на інші цілі. Окрім того, впродовж дії всього проекту ми будемо передавати на баланс департаменту матеріальні цінності – транспорт, контейнери та обладнання», - пояснив Віталій Тітунін.

Проект видобування газу буде реалізовуватись в два етапи – буріння, та земляні роботи, тобто кладка труб до головної газозбірної станції.

«Ми будемо сплачувати податки в місто та забезпечимо додаткові робочі місця», - переконував Віталій Тітунін.

Заступник міського голови Юрій Моклиця та депутати міськради підтримують цю ідею. Мовляв, по всьому світу та й по Україні зокрема уже давно реалізовуються подібні проекти.

Проте, голова Рокинівської селищної ради зауважила на тому, що компанія підписує договір з Луцькрадою та зареєструвалася саме у місті, в той час як працюватиме вона на території села.

«Ми повинні також щось отримувати з цього проекту. Ви дуже гарно говорите, що договір підписуєте, що податки будете в місто платити, а що з того матимемо ми? Треба це питання в першу чергу вирішувати з нами, а не з містом», - обурилася посадовець.

Представники компанії переконують, що на реалізацію цього проекту необхідно буде близько 1,2 мільйона євро, а видобування газу можна буде розпочинати уже з наступної зими. До цього часу проводитимуть підготовчі роботи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На сміттєзвалищі під Луцьком хочуть видобувати біогаз
15 листопад, 2016, 13:23