Розповіли, як планують розвивати луцький туризм

Розповіли, як планують розвивати луцький туризм
Аби принадити до Луцька якомога більше туристів, міська влада протягом двох наступних років планує чимало кроків. Серед них – оптимізувати графіки руху транспорту, моніторити туристичні потоки та поліпшити рівень обслуговування туристів.

Про це розповіла начальник управління туризму та промоції луцької мерії Наталія Бунда під час «бюджетної» комісії міськради у вівторок, 15 листопада.

Зокрема 300 тисяч планують виділити на розробку проектно-кошторисної документації реконструкції вежі Чарторийських в Луцьку та навколишньої території. Цей проект, за словами Бунди, будуть подавати на отримання коштів в рамках програми «Польща-Білорусь-Україна».

Згідно із програмою розвитку туризму на 2017-2018 роки, в цій галузі визначили низку пріоритетних напрямків. Загалом планів – чимало.

Наприклад, задля зручності туристів одним із актуальних питань є зміна графіків руху потягів, запровадження нових залізничних та автобусних маршрутів.

Також чиновники хочуть забезпечити підсвітку та ілюмінацію туристичних об’єктів та вулиць Луцька. А в рамках проекту COMUS прагнуть виготовити документи для відновлення Ринкової площі та міської Ратуші із музеєм міста. Також у планах – облаштування набережної річки Стир.

Одним із пріоритетів залишається вдосконалення системи туристичного ознакування облцентру Волині.

Також важливе питання – пропагування Луцька серед туристів. Тож міська влада хоче заохотити бізнес займатися в’їзним та внутрішнім туризмом. Ще у міськраді планують використати рекреаційні ресурси області для розвитку широкої сітки туристичних маршрутів. Наприклад, у рамках відомого міжнародного проекту «Шлях Гедиміновичів» хочуть розробити нові напрямки.

До популяризації Луцька як туристичної перлини планують залучити і громадськість. Зокрема у документі передбачається проведення конкурсу громадських ініціатив у галузі туризму.

Також серед пріоритетів – залучення донорських коштів у розвиток туризму та належна промоція міста в Україні та за кордоном.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.