В Україні різко подорожчають автономери

В Україні різко подорожчають автономери
За комплект номерних знаків українським автолюбителям доведеться віддати 270 гривень.

Про це 8 жовтня повідомляють «Коментарі» .

Міністерство внутрішніх справ України 28 вересня підписало договір з Казенним науково-виробничим об´єднанням «Форт» МВС України з Вінниці на закупівлю 313 тисяч 380 номерних знаків транспортних засобів на загальну суму 38 мільйонів 994 тисяч 750 гривень.

Інформація про тендер наприкінці минулого тижня була оприлюднена у «Віснику державних закупівель».

Згідно з умовами закупівлі, ціна за номер для приватного автомобіля, транспортних засобів для перевезення пасажирів на комерційній основі, автомобілів МВС і дипломатичних автомобілів становить 135 гривень. Вартість номера для причепа потягнула на 67,5 гривень, мотоцикла - 52,2 гривень, мопеда - 18,6 гривень (всі ціни - за 1 шт. номерного знака, з ПДВ).

Це при тому, що тільки в липні начальник відділу організації реєстраційно-екзаменаційної роботи управління ДАІ Олександр Дем’янко заявив, що наступного року вартість комплекту номерних знаків становитиме 80 грн. Тобто автолюбителю доведеться розщедриться на суму майже в 3,5 рази дорожче - віддавши 270 гривень за комплект.

Між іншим, високопоставлений чиновник ДАІ міг би й знати про майбутні розцінки «Форту» - файли тендерної документації з цінами були створені ще 14 лютого.

Тим не менш, це не прокрутка 40 мільйонів усередині міністерства, як може здатися спочатку. Тендер проходив за процедурою закупівлі в одного особи. Як пояснюється в обґрунтуванні цієї процедури, вона задіяна через наявність у КНВО «Форт» патенту на промисловий зразок «Знак номерний транспортних засобів». Патент був отриманий виробничим об’єднання 10 грудня 2010-го.

До слова, цього року номерні знаки країні забезпечувало те саме КНВО «Форт». За інформацією сайту «Нашi Грошi», на початку 2011 року на номери з бюджету Казенному об’єднанню пішло 133,7 мільйонів гривень, а наприкінці 2011-го - 21,59 мільйонів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вже не знають де гроші брати. Платний проїзд і прохід вулицями міста зробіть.
Відповісти
Останні новини
В Україні різко подорожчають автономери
08 жовтень, 2012, 16:15