Ковель: перейменовують 7 вулиць

Ковель: перейменовують 7 вулиць
У Ковелі триває робота із перейменування вулиць на виконання ст.7 Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», - повідомили у Ковельському міськвиконкомі.

Відбулося чергове засідання топонімічної комісії, на якому розглянуто пропозиції громадськості та рекомендації Волинської ОДА.

У результаті дискусій та обговорення топонімічна комісія рекомендувала підготувати проект рішення на засідання депутатських комісій, а в подальшому - на сесію міської ради про перейменування наступних вулиць.




вулиця Піонерська-Михайла Гаврилка
На честь Михайла Гаврилка (1882-1920), громадського та військового діяча, скульптора, учасника українських визвольних змагань поч. XX ст, хорунжий Армії УНР.

вулиця Миколи Ватутіна-Володимира Кияна
На честь Володимира Кияна ( 1981- 2015), командира батареї (80-та окрема аеромобільна бригада), загиблого в зоні АТО. Володимир Киян мешкав на цій вулиці. Зараз там живе його мама.

провулокМиколи Ватутіна-Володимира Кияна

вулиця Михайла Кутузова-Анатолія Грищенка
На честь Анатолія Грищенка (1937-1990), льотчика-випробовувача, нагородженого орденом «За мужність» І ступеня за проявлений героїзм під час ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Національний герой Америки. Його ім'ям названі вулиці в Іспанії, Греції. Росії.

вулиця Софії Перовської-Наталії Ужвій
На честь Наталії Ужвій (1898 - 1986) видатної української артистки театру і кіно, зіграла більш як 200 ролей на сценах театрів Києва, Одеси, Харкова, знялася у 50-ти художніх фільмах, в тому числі : ,, Устим Кармелюк, Тарас Шевченко,,, ,,Прометей,,.народилася на Волині у Любомлі

вулиця Руднєва-Валентина Данилюка
На честь Валентина Данилюка - відомого волинського художника, скульптора, члена Національної спілки художників України

вулицяРокосовського-Миколи Теодоровича
На честь Мико́ли Теодоро́вича (1856- 1917), педагога, церковного та громадського діяча, історика-краєзнавця Волині кінця XIX століття (зокрема церковної Волині); з священичого роду Волині. Належав до волинських краєзнавців II половини XIX ст., які гуртувалися в м. Кременці навколо Волинської духовної семінарії, Волинського історико-статистичного комітету, газети «Волинські єпархіальні відомості»

вулиця Суворова-Олега Матіжева
На честь Олега Матіжева, підполковника, який пройшов війну в Афганістані, а загинув у 2005 році, виконуючи миротворчу місію в Іраку. Олег Матіжев народився і виріс у Ковелі

вулиця 40 років Перемоги-Волинських святих
На честь святих угодників і чудотворців землі Волинської

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"вулиця Михайла Кутузова-Анатолія Грищенка
На честь Анатолія Грищенка (1937-1990), льотчика-випробовувача, нагородженого орденом «За мужність» І ступеня за проявлений героїзм під час ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Національний герой Америки. Його ім'ям названі вулиці в Іспанії, Греції. Росії."

А може в першу чергу Герой Російської Федерації, придурки?
Відповісти
Останні новини
Ковель: перейменовують 7 вулиць
15 листопад, 2016, 23:08
Україна - Сербія 2:0
15 листопад, 2016, 22:53