У Луцьку нарахували близько 420 безпритульних тварин

У Луцьку нарахували близько 420 безпритульних тварин
На території Луцька нині налічується приблизно 420 безпритульних тварин. Ще близько тисячі таких тварин працівники КП «Ласка» відловили.

Про це йдеться у проекті програми охорони тваринного світу та регулювання чисельності безпритульних тварин на 2017-2018 роки.

Як розповіла очільниця КП «Ласка» Дана Новарчук під час засідання виконкому Луцької міської ради 16 листопада, з 1 січня до 30 вересня 2016 року відловили 587 тварин, ще 358 принесли лучани. А 10 тварин комунальникам підкинули.

З них 844 тварини вдалося прилаштувати, 119 евтаназовані або загинули, а 19 повернули за зверненнями мешканців.

Натомість перебування ще 420 безпритульних тварин на вулицях міста, згідно із програмою, створюють проблеми для жителів міста.

«Ситуація з великою кількістю безпритульних тварин на вулицях міста недопустима, оскільки вона призводить до хвороб та загибелі самих тварин. Крім цього, вони потрапляють у надзвичайні ситуації: одержують травми при дорожньо-транспортних пригодах, потрапляють у місця, з яких неможливо вибратись, хворіють різноманітними хворобами. Також мають місце випадки жорстокого поводження з тваринами. Разом з цим, велика кількість безпритульних тварин погіршує санітарно-епідеміологічний стан міста, призводить до укусів та шуму вночі», - йдеться у документі.

Щоб боротися із цією проблемою, безпритульні тварини після вилову не знищуються, а доставляються до КП «Ласка», після стерилізації та вакцинації залишаються на території.

«Соціалізовані, вакциновані від сказу та стерилізовані тварини, при умові письмової згоди усіх жителів будинку, повертаються до попереднього місця помешкання, якщо в подальшому не створюють некомфортних умов проживання для жителів міста, тобто не надходитимуть скарги щодо даних тварин. Також жителі будинку, які бажають повернути тварин, укладають угоду з КП «Ласка», що зобов’язуються щороку робити щеплення даним тваринам, обов’язково від сказу, проводити дегельмінтизацію, обробляти їх від бліх, кліщів та прибирати за ними продукти життєдіяльності (фекалії). Агресивні та невиліковно хворі тварини піддаються евтаназії. Всі тварини щеплюються від сказу», - повідомляють у програмі.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку нарахували близько 420 безпритульних тварин
16 листопад, 2016, 12:33