Нехай нас у космос відправлять, - медики про закриття відділення лікарні у Нововолинську

Нехай нас у космос відправлять, - медики про закриття відділення лікарні у Нововолинську
Психоневрологічне відділення у Нововолинській міській лікарні закриють.

Про це повідомляє видання Буг.

Це відділення функціонує на базі центральної міської лікарні з 2003-го року, але підпорядковується Олицькій психіатричній лікарні. Щороку тут проходить лікування 250-280 людей, а загальна кількість ліжко-місць – 25.

За словами виконувача обов’язків головного лікаря в обласній психіатричній лікарні № 2 Марії Любашевської, ОДА повідомила мера Нововолинська Віктора Сапожнікова про закриття відділення. Проте медперсонал не був ознайомлений із таким рішенням.

Згідно з наказом, відділення мають закрити до 15 січня 2017-го року. Тут працює 20 осіб. У разі його закриття персонал має можливість працевлаштуватися в Олицькій психіатричній лікарні, скористатися послугами центру зайнятості або самотужки шукати роботу.

«Нехай нас усіх в космос відправлять, але туди теж дорогі білети», – нарікають працівники.

Працювати в Олиці, що за 140 кілометрів від Нововолинська, не вихід. Це створюватиме людям проблеми з проїздом на місце роботи.

Та й лікувати хворих в Олицькій психіатричній лікарні – не варіант. Це тягар для хворих і для їхніх родичів, адже це важко і фізично, і фінансово.

Як зауважила старша медична сестра Євгенія Грищук, на початку діяльності відділення не було пристосоване до хворих. «Ми перевиконували ліжко-дні. Зокрема у 2015-му році цей показник становить 101,6 %. Таке відділення Нововолинську потрібне», – додала вона.

Для того, аби психоневрологічне відділення під своє керівництво взяла Нововолинська центральна міська лікарня, потрібні кошти. Оскільки лікарня фінансується з міського бюджету, то працівники вирішили писати колективне звернення до мера з проханням усе ж таки віднайти кошти для подальшої роботи відділення.

Нагадаємо, що з бюджету міста на охорону здоров’я виділено близько 50 мільйонів гривень, з них на лікарню – 38,5 мільйона.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Нехай нас у космос відправлять, - медики про закриття відділення лікарні у Нововолинську
16 листопад, 2016, 16:53