«БудуйТіло»: день перший – активація

 «БудуйТіло»: день перший – активація
На ВолиньPost стартує рубрика «БудуйТіло», в межах якої журналіст і фотограф видання під опікою тренера Віталія Андрейчука ганятимуться за ідеальними м’язами та рельєфними тілами. Крок за кроком «піддослідні» спортсмени-початківці бігатимуть та тягатимуть гантелі до стрункого тіла та апетитних форм.

Будують тіла учасників рубрики партнери проекту - фітнес-центр «Maximus» та персональний тренер Віталій Андрейчук.

16 листопада журналіст і фотограф вже взялися до роботи. Перше заняття, яке вони між собою охрестили «копанням фундаменту», полягало у добрячій розминці та оцінці спортивних можливостей кандидатів. Василина та Павло, як люди не суперспортивні, ішли до залу з осторогою і навіть страхом. Та, як виявилося, даремно.

Активація

Першим етапом наших спортивних буднів стала так звана активація - комплекс вправ, спрямованих на те, аби трохи «розворушити» тіло, яке вже й забуло, як той спортзал виглядає. Тому тренер підготував комплекс швидких і активних вправ.

Заняття розпочалося з розігріву на орбітреці та 5-ти хвилинної розминки.




ВОНА

Василина виконувала 4 види вправ. Кожну вправу треба було робити по 12 разів у 5 підходів.




«Наше завдання зараз - максимально задіяти усі групи м’язів. Тому я вибрав оптимальні вправи, аби їх пропрацювати», - каже тренер. Підбираючи вправи для Василини, Віталій сконцентрував увагу на таких, які приведуть м'язи у тонус.



Заняття відбувалося у стилі крос-фіт, тобто високоінтенсивного інтервального тренування. Такі вправи дозволяють максимально швидко активувати різні групи м'язів.

Тож спочатку журналістка робила вправи, аби «оживити» лопатки та руки, тоді «займалася» м’язами ніг, а на «закуску» - качала прес. Після виконання комплексу вправ – 20 хвилин на орбітреці для закріплення результату.




«Перші емоції після того, як Віталій показав вправи – я ще й не так зможу. Але вже після другого повтору зрозуміла, що не така я вже й спортсменка, як думала. На останньому підході хотілося просто лягти і вмерти» - каже Василина.

Але мотивація – понад усе. Віталій постійно нагадує про купальники і пляжі, а згодом обіцяє «підтягнути» журналістку до рівня спортивних виставок.



«Я переконана оптимістка, тому вважаю, що спочатку треба вижити, а там побачимо. Віталій гарно мотивує, а коли я вже зовсім «здулася», то він почав робити вправи разом зі мною. У мене вже й вибору не було, бо так «спасувати» перед тренером то геть несерйозно», - додає журналістка.




Хоча, за її словами, Василина готувалася до зовсім іншого – бігу, бігу, і ще раз бігу.

«Ну я собі думала: прийду, і мене відправлять на доріжку чи орбітрек. Я люблю ці тренажери, тому була впевнена у своїх силах. А тут ось воно як. Але нічого, ми ще поборемося»,- каже Василина.




ВІН



У випадку фотографа Павла, який мріє стати схожим на Аполлона, тренер «приписав» вправи на тренажерах.





Тому Березюк виконав високоповторний комплекс вправ. Заняття складалося із суперсетів на м’язи ніг, рук, грудей, спини та плечей. Тож під керівництвом і пильним оком тренера Павло виконав 5 суперсетів по 2 вправи.







«Це були високоповторні суперсети, тобто здійснили велику кількість повторів вправ без відпочинку. Я не давав Павлу відпочивати між повторами, лише між вправами. Таким чином ми максимально «загнали» кров у його м'язи та дали їм старт», - розповів Віталій.





Далі, аби не розслаблятися, знову заняття на еліптичному тренажері.

«Якщо чесно, я ніколи не займався в такому сучасному залі і на таких крутих станках. Це стало зрозуміло в перші хвилини, коли я ледь не впав з орбітреку»,- каже Павло. За його словами, «моєвпреше» на орбітреці після 20 хвилин занять могло завершитися траурною музикою. Та це, як виявилося, «тільки квіточки», бо далі Віталій повів фотографа до тренажерів.





«Коли під пильним поглядом Віталія я почав опановувати решту тренажерів на різні групи м'язів, вже за півгодини я відчував кожну молекулу тіла і кожний міліметр м'язів. Дякую, тобі, Віталік», - додав фотограф. Але навіть стогнучи і прикульгуючи, Павло зізнається, що роботою задоволений.



«Такий приємний тремор в тілі, і бажання продовжувати «знущання» над собою»,- підсумував він.

Їсти

Аби досягнути результату Віталій розробив для «піддослідних спортсменів» персональні дієти та режим харчування. Проте поки учасники експерименту не зізнаються, що ж тепер входить до їх раціону. Діляться лише одним лайфахокм від тренера - пийте багато води.

«Водний баланс має бути завжди в нормі, аби правильно спалювати жир. Це дуже важливо», - наголошує тренер. У людському організмі високий відсоток вмісту води, і вона прагне оновлюватися.

За словами тренера, чай чи інші рідини не можуть повноцінно замінити воду. Тому вживання чаю, кави та інших напоїв доведеться скоротити, натомість замінивши їх водою.

До слова, для кожного, кого Віталій тренує, він створює записник. Тому сьогодні у гаджеті тренера з’явилося ще два запиcи – «Василина» та «Павло». Наступне заняття відбудеться через два дні – учасники експерименту мають остаточно пояснити своєму тілу, що тут не вдасться «друшляти».




І ще раз про мотивацію. Коли недоспортсмени Василина і Павло, стогнучи, збиралися додому, тренер пообіцяв, що результати роботи у м’язах волиньпостівці сповна відчують у кожній клітинці свого тіла лише завтра.

Далі буде...

Спортивний партнер рубрики - Фітнес-центр "MAXIMUS" - сучасна фітнес-зала з Crossfit зоною. Тел. 066-466-96-26, Луцьк, вул. Електроапаратна, 4. Сайт: maximus.lutsk.ua.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Круті!!!!!
Відповісти
Наснаги Павлу та Василині )Можливо їх результат надихне інших людей..Всім спорту.Тримайтеся)
Відповісти
Цікава стаття
Відповісти
Цікаво, але краще було б замість Павла який і так в нормальній формі взяти наприклад Пащенка і побачити як він буде своє пузо зганяти
Відповісти
У дівчини гарна фігура
Відповісти
Фігня, а не будування тіла. Хто ж починає роботу з блоків і гантель. Тільки штанга на початку, вона всі м’язи задіює. То ж з впевненість можу сказати, що мало, що з цього вийде.
Відповісти
Останні новини
«БудуйТіло»: день перший – активація
17 листопад, 2016, 12:00