Чи законно у луцькому парку різали і спалювали дерева?

Чи законно у луцькому  парку різали і спалювали дерева?
До Нового року у Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки завершили роботи з очистки меліоративних каналів – лучани кілька днів спостерігали за тим, як у парку різали і спалювали гілля.

Про це повідомив начальник управління капітального будівництва Луцької ради Леонід Карабан.

Він зазначив, що у парку розчистили два канали. Один – від вулиці Замкової до спорткомплексу «Спартак», інший – уздовж вулиці Глушець від центрального входу до парку до зупинки «Центральний ринок».

Розчищали канали – летіли тріски

Замовник робіт – управління водних ресурсів облдержадміністрації. З держбюджету для тго виділили майже 600 тисяч гривень.



Виконавцем стало товариство «Стирагробуд». Як пояснили у комунальному підприємстві «Парки та сквери міста Луцька», усі дерева, які зрізує «Стирагробуд» обліковують. Після того їх або списують, або передають згідно з актами виконаних робіт Луцькраді. Спалюють лише гілля, яке неможливо вивести.



«У виконання проектів з очистки каналів знесення дерев входить автоматично. Тобто дерева, які ростуть в зоні очистки водовідвідних каналів, автоматично попадають під знос. Крім того, на знесення цих дерев існує дозвіл Луцької міської ради», - повідомив директор КП «Парки та сквери міста Луцька» Анатолій Трикуш.




До того ж, додає Трикош, «більшість дерев як такої цінності не має». Адже догляд за парком не вівся роками.

І справді, існує розпорядження міського голови Миколи Романюка №516 від 8 листопада 2011. У ньому є чіткий перелік дерев, які дозволяється зрізати. Наприклад, дозволено «видалити на території, прилеглій до вулиці Замкової одну вербу, одну тополю, одну березу та 74 ясени».



Очистка каналів за словами першого заступника луцького міського голови Святослава Кравчука потрібна для того, аби не затоплювало парк у випадках сильних дощів чи паводків.



«Для того, щоб очистити ці канали, дерева зрізуємо, землю розрівнюємо і буде посадка дерев», пообіцяв Кравчук.

Обіцяють посадити нові дерева

Окрім насаджень, які зрізають для розчистки каналів, «летять голови» дерев і в інших місцях парку – його звільняють від самонасіву.




«Ведеться розчистка самосіву. Наприклад, біля «Ротонди» самосів буде розчищуватися. Це для того, аби ви бачили, стоячи біля входу в парк, що робиться біля «Ротонди». Аби не п’янствували, не викидали туди сміття», - розповів Святослав Кравчук.

Частину робіт з розчистки парку виконує ТзОВ «Стирагробуд» (біля Центрального ринку), а частину - КП «Парки та сквери м. Луцька (біля «Ротонди», «Бригантини», «Пташиного містечка»).



Зі слів Святослава Кравчука дерева, які спиляє «Стирагробуд», підприємство забере собі – як часткову оплату за роботу.

Частина ж деревини, які спилюватимуть КП «Парки та сквери Луцька», згідно з розпорядженням міського голови від 27 грудня № 612 безоплатно перейде до комунальних підприємств Луцька.



Комунальники ж пустять спиляні дерева на дрова. Їх заберуть комунальні підприємства «Луцький зоопарк», «Луцький спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування», «Луцькспецкомунтранс» та ЖКП №2.






Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: парк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я за чистоту території парку. Ці дерева-гниляки, які розподіляють як грошовий компенсатор затрат, нічого не варті. Очевидно в черговий і безкінечний раз задля благої мети тупо закопують гроші в природнє болото. Я в захваті від мудрості влади не викладати там все бруківкою, як на Театральній. Управління водних ресурсів ОДА = це здохлий колгосп як і вся влада, але з печаткою. От і тупо закопують людські гроші в болото. А інші на воді зводять острови з суперовими хмарочосами. а миболото грішми встеляємо.
Відповісти
Дякую за змістовний матеріал.нарешті прочитала те,шо так боліло...
Я теж за чистоту парку, але фото говорять більш емоційно: рубали дерева і спалювали! Спеціально робили великі вогнища?А оскільки на вулиці сухо(!)можна було б і парк весь спалити. Причому про той "порядок" ніхто ніде нічого. Ніяких там собі заяв до людей. Ми їздимо на роботу і жахаємося, бо не відаємо!!! Вірніше - бачимо як нові "господарі"нищать парк!!!
Невже не можна було вивезти ті дерева,як ви кажете,гниляки, на дрова? Якійсь пенсіонерці - щоб бува не замерзла взимку...Було б гуманніше, аніж показувати малим дітям,як треба нищити дерева((((((
Відповісти
На жаль,на мою думку, головна мета так званих господарників типу кривицького, кравчука і примкнувших до них романюка, це банально "освоїти" гроші. чи це буде театральний майдан, чи дороги, чи парк...як прикриття, схема вже давно налагоджена і тому немає причин не користуватися нею. Те саме робив і шиби - ьільки вьного були гроші банківські, а тут бюджетні. Чомусь їх не турбує те, що лишилося сміття, гнилі гіляки після вирізки дерев, як на одній чавстині, так іна іншій парку, де з 2006 року валється побідне. Головне зроблено - дерева і гроші розпилені, а там хоч трава не рости.
Відповісти
Останні новини
Чи законно у луцькому парку різали і спалювали дерева?
03 січень, 2012, 11:00