Українським студентам підвищать стипендії

Українським студентам підвищать стипендії
Міністерство освіти і науки хоче збільшити розмір звичайної стипендії з нинішніх 825 гривень на місяць до 1100 гривень, а підвищеної - з 925 гривень до 1600 гривень.

Про це у парламенті заявила міністр Лілія Гриневич, - пише LB.ua.

"Ми пропонуємо, щоб мінімальна стипендія була 1100 гривень, максимальна стипендія для кращих студентів - на рівні прожиткового мінімуму - 1600 гривень. Для тих, хто навчається на технічних, природничо-математичних, а також педагогічних спеціальностях, - стипендія 1400 гривень, тому що нам важко мотивувати студентів, щоб навчалися саме на цих спеціальностях. Це один із способів такої мотивації", - заявила Гриневич.

Але при цьому кількість студентів, що одержують стипендію, має скоротитися.

"Ми пропонуємо перейти від стипендії, яка формувалася за балом "четвірка" і тільки одна "трійка", до рейтингової оцінки, коли вищий навчальний заклад може додавати інші критерії. Наприклад, участь в наукових конференціях, інші визначені критерії, затверджені вченою радою, узгоджені зі студентами. Відповідно, 50 відсотків найкращих повинні отримувати цю стипендію", - заявила міністр.

Нагадаємо, що з 2017 року українські виші повинні перейти на нову систему виплати стипендій студентам. Академічна стипендія, орієнтовно, буде виплачуватися студентам за дуже високі успіхи у навчанні. Крім того, буде введена гарантована стипендія для інженерних, природничих і освітніх спеціальностей, оскільки на них є суттєві проблеми з набором студентів.

Окремо буде виплачуватися соціальна стипендія.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
це як мінімальна пенсія. правильно, нехай вчаться виживати зі студентської лави
Відповісти
Останні новини
Українським студентам підвищать стипендії
17 листопад, 2016, 11:41