У Луцьку перевіряли виробників хліба: виявили порушення

У Луцьку перевіряли виробників хліба: виявили порушення
Антимонопольний комітет провів перевірку і виявив, що на упаковках (етикетках) хліба та хлібобулочних виробів виробництва ФГ «АМІЛА», ТзОВ «Волиньагропродукт» та ТОВ «Ковельський хлібокомбінат» відсутня інформація про кінцевий термін придатності продукту або дата його виготовлення.

Так, на упаковці придбаного в магазині «7-23» хліба під назвою «Хліб турійський нарізаний скибками» вказано, що строк придатності до споживання – 48 годин, проте відсутня інформація про дату його виготовлення - інформує прес-служба Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

На упаковці придбаного в супермаркеті «Наш край», «Батон нарізний» ТМ «Золотий дар» вказано, що строк придатності до споживання – 2 доби, проте відсутня інформація про дату його виготовлення.

У тому ж магазині хліб під назвою «Хліб традиційний» вказано, що строк придатності до споживання – не більше 72 годин з моменту виймання з печі, проте відсутня інформація про дату його виготовлення.

Відповідно до законодавства України передбачено, що маркування харчових продуктів повинно містити часові характеристики придатності харчового продукту.

Не зазначення кінцевого терміну споживання або дати виготовлення на упаковці чи етикетці хліба і хлібобулочних виробів може ввести в оману споживачів.

Враховуючи вищезазначене, з метою усунення причин виникнення порушень законодавства про захист від недобросовісної конкуренції, відділення рекомендувало усунути виявлені недоліки.

На виконання рекомендацій ФГ «АМІЛА» повідомило, що рекомендації взяті до уваги та недоліки усунено. Зокрема відбувається маркування наклейками дати виготовлення виробів.

ТзОВ «Волиньагропродукт» повідомило, що дата виготовлення наносилась пакувальником вручну, а відсутність дати при перевірці можлива з технічних причин. Відтиск дати змінено на механічний та проводиться посилений контроль.

ТОВ «Ковельський хлібокомбінат» повідомило, що відділом збуту було допущено відпуск партії упакованої продукції без інформації про дату виготовлення продукту, проте таке порушення не мало на меті введення в оману споживачів.

Усі виробники надали підтверджуючі матеріали виконання рекомендацій.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
антимонопольний комітет займається не своїми справами. захист прав споживачів - це повноваження Держстандарту.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку перевіряли виробників хліба: виявили порушення
17 листопад, 2016, 12:11