Біля «Ягодина» заблокували дорогу

Біля «Ягодина» заблокували дорогу
Дорогу перед пунктом пропуску «Ягодин» блокують близько 40 активістів різноманітних громадських організацій.

Безстрокова акція протесту розпочалася вранці 18 листопада.

Мітингарі у місці розвороту фур безперервно ходять по пішохідному переходу, чим створюють перешкоду руху автотранспорту.

Як зазначив один із активістів Микола Собуцький, серед вимог ‒ скасування норми викидів Євро-5, при розмитненні вживаних автомобілів та зменшити мито для автомобілів, аби для українців стали доступними машини, ввезені за кордону.

Крім того, вони підтримують законопроект №4223 про внесення змін до статті 380 Митного кодексу України (щодо створення сприятливих умов для використання автомобілів з іноземною реєстрацією).

На місце події прибули правоохоронці.

Наразі окремі далекобійники незадоволені ситуацією на кордоні, але більшість ставляться із розумінням. Періодично кілька фур активісти пропускають, щоб не створювати надто великі затори.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шкода, що всі хочуть їздити, як в ЄС,але так мало людей є свідомими!!!
Відповісти
Ця влада може хоть щось для людей зробити, чи заради інтересів власників ЗАЗ і інших, які випускають"національні авто" прості люди повинні їздити на лахах типу жигулів і део??
Відповісти
Тож законом 3258 передбачено привезти одне авто за зниженими ставками акзизу. Ви хоч самі розумієте що вимагаєте??? Тимчасове ввезення дозволяє ввезти транспортний засіб без розмитнення, але з фінансовою (як гарантія вивезення) заставою. Ви транзитом через Україну маєте 1 рік їхати??? Пішком скоріше. Моя думка: взагалі заборонити ввезення т/з яким понад 10 років. І щоб при перетині кордону, чітко вказані були дані Українця. Бо Вас після ДТП та порушень ПДР зловити неможливо
Відповісти
Єдине, в чому можна погодитись, так це з відміною норми Євро 5.
Що стосується тимчасового ввезення на рік - воно і так є і діє відповідно до стамбульської конвенції.
Ви коли заїзжаєте з України в іншу країну на авто з укр.реєстрацією - вам не ставлять рамки вивозу чи транзит, бо ви нерезидент і автоматом маєте рік тимчасового ввезення.
А тут зібралось 40 людей на 1 млн з області і вимагають під них переписати закон та міжнародні положення!
На мою думку, резидентам і транзит треба заборонити, адже якось дивно виглядає громадянин України, що постійно тут проживає, їде транзитом через країну постійного проживання.
Тим більше, що у Митному кодексі не передбачено застосування режиму "транзит" для ПРИВАТНОГО транспорту, а тільки для КОМЕРЦІЙНОГО. (Розділ V. Митні режими Глава 17. Транзит (ст.90-102)
Отже, юридично, всі привітні транзитери резиденти на іноземних авто взагалі поза законом?!
Адже тоді вони повинні переходити у статус "тимчасове ввезення", але в цьому статусі резидент не підпадає під дію стамбульської конвенції і вїхати не може теж (Глава 18. Тимчасове ввезення, ст.105)
Таким чином, шановні, всі приватні транспортні засоби що зареєстровані за межами України, якими керують резиденти України використовуються незаконно та ухиляються від сплати митних платежів.

Відповісти
Останні новини
Біля «Ягодина» заблокували дорогу
18 листопад, 2016, 10:08