Журналісти дарма наробили паніки, ‒ медики про смерть дитини на Волині

Журналісти дарма наробили паніки, ‒ медики про смерть дитини на Волині
У хлопчика із Любомльського району, який помер напередодні, симптоми відповідали діагнозу «Гостра полінейропатія, синдром Гієна-Барре», ‒ стверджує заступник головного лікаря Волинської інфекційної лікарні Руслан Морочковський.

Медики додають: журналісти дарма наробили паніки, адже в області останні кілька десятків років не було зафіксовано жодного випадку поліомієліту, ‒ йдеться сюжеті ТРК Аверс.

«Поступив до нас в лікарню з симптомами гострого вʼялого паралічу. Блискавично стан погіршувався», ‒ коментує Морочковський.

За його словами, медики робили все можливе, аби врятувати дитину. У перший же день йому поставили діагноз: у хлопчика небезпечна хвороба, що вражає нервову систему.

«У цього пацієнта все більше симптоми відповідали діагнозу «Гостра полінейропатія Гієна-Барре». Його можна розглядати як автоімунне захворювання, або ж таке, яке виникає при певних вірусних інфекціях», ‒ розповідає лікар.

Два дні в лікарні боролися за життя 12-річного пацієнта, однак хвороба мала блискавичний перебіг, тому медицина була безсила. «Взагалі не всі хворі синдромом Гієна-Барре гинуть. Можна сказати, що більшість навіть одужує. Але як і при будь-якій хворобі є тяжкі чи блискавичні перебіги. Тоді наші можливості, на жаль, не є достатні», ‒ додає він.

За фактом смерті пацієнта триває підрозслідування. Медики перевірятимуть дітей, які контактували з померлим.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не влада веде, а наші медики. Після смерті дитини легко вигадувати "модні" діагнози, про які ніхто ніколи не чув. З вини "кваліфікації" українських так званих ескулапів (помилка діагнозу), на той світ достроково відходять 40 відсотків пацієнтів. Це стало відтоді, як на лікаря можна вивчитися за бабло, як, скажімо, на бухгалтера, кухаря, чи на водія.
Відповісти
Чому лікар получаючи зарплату 1200 має за щось переживати. Зробіть йому умови . Достойну зарплату . А не за копів переживаєте. Лікарі це святі люди їм потрібно дякувати що вони і так щось роблять .а благодарності немає ніякої.
Відповісти
Дайте їм зарплату в 30000 грн. То вони будуть групами бігати біля пацієнтів .депутату значить висока зарплата від нічого не робить а лікарі життя рятуючи їм плювати 1200 норма . Хай живуть а не зможуть хай помирають
Відповісти
Лучанину. На 30000 зарплати нехай вони досягнуть відповідних успіхів. Якщо лікар у 1980 році закінчив периферійний медінститут з записом в дипломі "лікувальна справа", сів в поліклініці з слухавкою і терапевтичним молоточком і сидить там досі, то чи можна його назвати лікарем? А за пацієнтом не треба бігати, його треба лікувати. Лікують не стіни лікарні з євроремонтом, не ліжка і не дороге обладнання, затягнуте павутиною, а кваліфікований лікар.
Відповісти
Останні новини
Журналісти дарма наробили паніки, ‒ медики про смерть дитини на Волині
18 листопад, 2016, 11:28
Фото зими в Шацьку
18 листопад, 2016, 11:27