На Волині вимагають кращих умов для власників авто з іноземними номерами

На Волині вимагають кращих умов для власників авто з іноземними номерами
Активісти руху за поліпшення умов для власників автомобілів із іноземною реєстрацією вимагають скасування стандарту Євро-5 для розмитнення автомобілів та змін до Митного кодексу, щоб усунути дискримінаційну норму статті 380.

Про це вони розповіли під час прес-конференції у суботу, 19 листопада.

За словами представника «Автомайдану Волині» Сергія Похи, вони хочуть запровадження символічної плати 100-150 євро за перебування автомобілів із іноземною реєстрацією протягом року. Таким чином ці автомобілі також зможуть облікувати, щоб їх можна було знайти при потребі. Також це дозволить зменшити черги на пунктах попуску, де багато автомобілів чекають лише на «пересічку», адже нині потрібно перетинати кордон раз на 5 або 10 днів (в зоні іншої митниці).

Як розповів активіст Радим Романюк, зараз у Києві їх однодумці добиваються прийняття відповідних законопроекту чи постанови. При цьому власникам авто планують дати 3 місяці на вивезення та ввезення авто із відповідною платою.

Також одна із вимог активістів – скасування дискримінаційної норми статті 380 Митного кодексу, яка передбачає, що іноземці вже зараз можуть ввозити авто на рік, а українці мають вивозити кожні 5-10 днів. Нині українці мусять шукати іноземців, реєструвати на них авто та платити хабарі, щоб мати змогу їздити рік.

За словами Миколи Собуцького, одна із вимог, скасування стандарту автомобілів Євро-5 для розмитнення авто, адже в Європі немає проблем із тим, щоб зареєструвати авто класу Євро-3 та Євро-4. До того ж з 2018 року в Україні планують запровадити обмеження на розмитнення Євро-6, а такі автомобілі не по кишені звичайному українцю, - наполягають активісти.

Також вони відповіли на закиди щодо перекриття траси у Старовойтовому біля пункту попуску «Ягоди» 18 листопада. За словами Радима Романюка, акція була попереджувальною та мала на меті відстоювання прав всіх власників авто з іноземною реєстрацією, а не вузького кола осіб. А найбільше обурювалися акцією, мовляв, так звані «сігарєтчики», яким доводилося полями об’їжджати блокування, щоб довезти сигарети у Польщу.

Серій Поха додав, що зараз в Державної фіскальної служби немає єдиної бази авто із іноземною реєстрацією, тому у них є питання до підстав створення в Києві спеціальних мобільних груп, які «відловлюють» такі авто.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тільки чути: "вимагають", "хочуть".... Одні теревені. Журналісти, чому ви не робите акцент на засіданні комісії в Києві й що пропозиції напрацьовують? Невже хочете, щоб цю справу "замнули"...
Відповісти
Нема проблем. Дозволити хлопцям дешевий ввіз авто, але з відмовою від субсидій, дитсадка, медицини та пенсія з 67 років.
Відповісти
звиняйте, шановний, але вас , мабуть, дурнуватий піп хрестив. встановлення помірного мита навпаки збільшить надходження до бюджету. сьогоднішня ж ситуація сприяє наповненню кишень спритних "рішал"
Відповісти
Закон збереження енергії. Зниження розмситнення приведе до збільшення авто на дорогах, відповідно збільшення пробок. ремонт авто зросте в рази,бо не вистачає відповідної структури сТО.Страхові піднімуть платежі. Попит на паливо породить здорожчення палива до рівня цін у Польщі... І все це приведе до того,що нормальна машина буде коштувати дорожче ,ніж зараз.
Відповісти
Олені покупляють права за 300$ і машину за 700 і ганяють як підстреляні, бо машину нешкода,ГАЇ немає, контролю немає! Більшість аварій зараз саме через них!Купляють в основному папіросовози і бурштинщикі, і так некопійки в б'ютжет не платять то щей і ви***ця!
Відповісти
не смішіть мої тапки. ціна на паливо залежить від ввізного мита і акцизу, а не від обєму споживання. стосовно ремонту - попит породжує пропозицію. збільшиться кількість СТО, появляться робочі місця. а вартість машин навпаки впаде, тому що ціни в УРкаїні завищені і то суттєво.
Відповісти
мій комент чи редакрорам правда в очко коле
Відповісти
Єдине, в чому можна погодитись, так це з відміною норми Євро 5. Що стосується тимчасового ввезення на рік - воно і так є і діє відповідно до стамбульської конвенції. Ви коли заїзжаєте з України в іншу країну на авто з укр.реєстрацією - вам не ставлять рамки вивозу чи транзит, бо ви нерезидент і автоматом маєте рік тимчасового ввезення. А тут зібралось 40 людей на 1 млн з області і вимагають під них переписати закон та міжнародні положення! На мою думку, резидентам і транзит треба заборонити, адже якось дивно виглядає громадянин України, що постійно тут проживає, їде транзитом через країну постійного проживання. Тим більше, що у Митному кодексі не передбачено застосування режиму "транзит" для ПРИВАТНОГО транспорту, а тільки для КОМЕРЦІЙНОГО. (Розділ V. Митні режими Глава 17. Транзит (ст.90-102) Отже, юридично, всі приватні "транзитери" резиденти на авто з іноземною реєстрацією взагалі поза законом! Адже тоді вони повинні переходити у статус "тимчасове ввезення", але в цьому статусі резидент не підпадає під дію стамбульської конвенції і вїхати не може теж (Глава 18. Тимчасове ввезення, ст.105) Таким чином, шановні, всі приватні транспортні засоби що зареєстровані за межами України, якими керують резиденти України використовуються незаконно та ухиляються від сплати митних платежів.
Відповісти
але є одне АЛЕ купить хлоп беху потужну 88го року за 150 доларів напється горіляки вїде в зупинку де діткі ждуть автобус втіче додому спати і шукай рідна поліція КУРВА ПОЛЯКА бо в наших МУСОРОВ база номерних знаків з польською базою не дружать і ще напевно років 300 дружити не будуть це істинна правда тому варто задуматись чи підтримувати СІГАРЄТОВОЗІВ чи мати здоровий глузд
Відповісти
Спочатку треба було *вибити* закон а потім приганяти машину но лохам повтулювали кидали безправний металолом і коли полюхи вкурили, що попали то почали перекривати дороги давай ненько реєструй, ВСІМ ВІДОМО СКІЛЬКИ ЗАРАЗ *ТРОФЕЙНОЇ* ЗБРОЇ НА РУКАХ А ЯКЩО ЇЇ ВЛАСНИКИ ВИЙДУТЬ З ВИМОГОЮ РЕЄСТРАЦІЇ, а що? трофей для самооборони хочу! і податок за АК заплатять, прикольно все для людей.
Відповісти
Тимчасове ввезення і транзит приватного транспорту резидентами ЗАБОРОНЕНИЙ. Авто попадають в Україну легально - їх ввозять нерезиденти, а от потім відбувається порушення митного кодексу, бо нерезидент передає авто резиденту, що прямо заборонено.
В режимі "транзит" всі приватні авто ввезені незаконно, адже на приватний транспорт цей режим не розповсюджується. Чому ДФС закриває на це очі? Бо заробляють на "повітрі", роблячі фіктивні вїзди та виїзди без фактичного перетинання кордону.
200 баксів на рік...це приблизно та сама цифра, яку "активісти" пропонують відкупом від держави, бо вона їх влаштовує, вони і так її платять.
Пора відповідним службам реагувати на порушення МКУ і "дивну" лояльність ДФС у цьому питанні.
Відповісти
Купуйте розмитнені авто , а не має грошей - пішком .
Відповісти
Останні новини
На Волині вимагають кращих умов для власників авто з іноземними номерами
19 листопад, 2016, 12:55