У Поромівській громаді на Волині - 3 кандидати в голови та 77 в депутати

У Поромівській громаді на Волині - 3 кандидати в голови та 77 в депутати
В Поромівській ОТГ на Волині 80 кандидатів змагатимуться за 14 депутатських мандатів і посаду сільського голови.

Про це повідомили в Громадянській мережі ОПОРА у суботу, 18 листопада.

Зокрема, відповідно до Постанови № 2Поромівської сільської виборчої комісії ОТГ «Про реєстрацію кандидатів на посаду сільського голови Поромівської об’єднаної територіальної громади»від 17 листопада 2016 р. на посаду голови об’єднаної громади будуть претендувати: Бомк Вікторія В’ячеславівна (висунута ІРО ПП ВО «Свобода»), Кіреєв Сергій Павлович (висунутий шляхом самовисування) та Недищук Євгеній Микитович (висунутий ІРО ПП «Українське об’єднання патріотів «УКРОП»).

Для участі у перших виборах до Поромівської сільської ради ОТГ, які відбудуться 11 грудня 2016 р., сільська територіальна виборча комісіязареєструвала 61 кандидатів у депутати, висунутих політичними партіями «Українське об’єднання патріотів «УКРОП», Радикальною партією Олега Ляшка, Аграрною партією України, Всеукраїнським об’єднанням «Свобода», Всеукраїнським об’єднанням «Батьківщина», «Блок Петра Порошенка «Солідарність», «Розумна сила». Ще 16 претендентів на здобуття депутатського мандату були висунуті на вибори шляхом самовисування.

Громадянська мережа ОПОРА також проаналізувала кандидатів відповідно до одномандатних виборчих округів, у яких вони виявили бажання брати участь у виборах. Зокрема, найбільше кандидатів зареєстровано в одномандатних виборчих округах № 1 та № 2 – по 8 осіб, найменше кандидатів (2 особи) – у виборчому окрузі № 12.

В інших округах виявили бажання балотуватись: по 4 кандидати – в ОВО № 4, № 8 та № 10, по 5 кандидатів – в ОВО № 3, № 6 та № 11, по 6 кандидатів – у ОВО № 7, № 13 та № 14, по 7 кандидатів – у ОВО № 5 та № 9. Цікаво, що в одномандатному виборчому окрузі № 9 боротись за депутатський мандат будуть одразу 2 кандидати від Радикальної партії Олега Ляшка.

Щодо самих округів, то з-поміж усіх об’єднаних територіальних громад, у ПоромівськійОТГ найменше – 14. Сільська виборча комісія прийняла Постанову № 1 «Про утворення територіальних виборчих округів» під час засідання 1 листопада 2016 р. Кількість виборців в утворених округах коливається від 81 до 224.Найменша кількість виборців у виборчому окрузі № 8, найбільша – в ОВО № 12.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Поромівській громаді на Волині - 3 кандидати в голови та 77 в депутати
19 листопад, 2016, 20:14