На Волині з'явилася «Лісова алея»

На Волині з'явилася «Лісова алея»
Лісівники Любешівщини створили у місцевому парку «Лісову алею».

Любешівський центральний парк – один із найстаріших в області. Тут люблять відпочивати мешканці селища, адже поблизу – спортивний стадіон, річка, - повідомили у прес-службі обласного лісо-мисливського господарства.

Працівники ДП «Любешівське ЛМГ» вирішили облаштувати тут «Лісову алею». Для цього встановили інформаційні стенди, які розповідають про значимість лісу для людини, подбали і про лавки для відпочинку.

– Ця алея веде до будівлі нашого державного лісогосодарського підприємства, – розповідає інженер лісового господарства Віра Оласюк. – Давно мріяли про еколого-освітню стежку. Люди мають знати, як належить поводитися у лісі, дорожити його природним багатством. А ще це наша вдячність усім, хто допомагає нам створювати, плекати і берегти ліси.

Лісівники Любешівщини роблять чимало гарних справ для людей. Зокрема, для відпочинку будують рекреаційні пункти, де можна змістовно провести час. А тут – еколого-освітня стежка у центрі міста.

Варто сказати, що у 2003 році науковцями HAH України за участю учнів Любешівської ЗОШ, членів клубу «Екос» була закладена екологічна стежка «Старий парк над Стоходом», що проходить із півночі на південний-схід, а потім від заплави р. Стохід повертається через стадіон «Колос», біля лісгоспу, у північну частину парку до центральної алеї.

Лісова алея – подарунок усім, хто стомиться, подорожуючи цим старовинним парком.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ліс
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.