План «Шатун» та дострокові вибори: у Луцьку обговорили кремлівський сценарій

План «Шатун» та дострокові вибори: у Луцьку обговорили кремлівський сценарій
План дестабілізації України, який коротко називають план «Шатун», може бути спробою певних політичних сил вхопити більший шматок влади через дострокові вибори.

Про наслідки для країни цього сценарію та хто за цим стоїть роздумували в ефірі ток-шоу «Протилежний погляд LIVE» депутат Луцької міської ради Григорій Пустовіт та заступник міського голови Юрій Моклиця, ‒ пише Конкурент.

Нагадаємо, 24 жовтня 2016 року хакерське угрупування «КіберХунта» оприлюднило план із дестабілізації України «Шатун», який нібито вилучили з поштової скриньки помічника Володимира Путіна – Владислава Суркова. Пізніше СБУ підтвердило автентичність цих документів, заявивши, що Росія буде сприяти організації протестних акцій, починаючи з 15 листопада.

На думку Юрія Моклиці, протести, які почалися в Україні, є штучними і не несуть загрози для країни.

«Насправді шатуни – це деталі велосипеда. Не більше і не менше. В інтернеті вже «затролили» цей вислів. Це той фактор, який не дасть ніякого серйозного впливу», – каже посадовець.

Заступник мера, однак, не зміг точно сказати, чи цей план провокує Росія, чи це може бути технологією якоїсь політичної сили.

Григорій Пустовіт, своєю чергою, вважає, що представники СБУ, посилаючись на інформацію хакерів, показують непрофесійність. «Коли представник СБУ розказує про операцію «Шатун», яку відкрили деякі хакери, – це зразок непрофесійності. Ви повинні оперувати розвідувальними даними і фактами», – каже депутат.

На думку обранця громади, основний мотив цього плану – дострокові вибори до Верховної Ради. Юрій Моклиця припустив, що у таких виборах передусім зацікавлені політичні сили з найвищими рейтингами. Це, зокрема, «Опозиційний блок» та «Батьківщина».

Григорій Пустовіт підсумував, що якби чинна влада працювала ефективно, не було б розмов про дострокові вибори. «Давайте не притягувати за вуха до цієї боротьби за дострокові вибори. Шановні, працюйте і ніхто не буде говорити про це. І не треба буде прив'язувати сюди Росію», – вважає він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
М-Придурки - але як не странно на таких ыдыотах воны заробляють...
Відповісти
на ваш вік відійотів вистачить!
Відповісти
Останні новини
На Сході загинув волинянин
19 листопад, 2016, 22:51
План «Шатун» та дострокові вибори: у Луцьку обговорили кремлівський сценарій
19 листопад, 2016, 22:02