Лучан запрошують на презентацію книги В’ятровича про Волинську трагедію

Лучан запрошують на презентацію книги В’ятровича про Волинську трагедію
29 листопада у Палаці культури відбудеться презентація нової книжки Володимира В'ятровича «За лаштунками «Волині-43». Невідома польсько-українська війна».

Розпочнеться вона о 17:00, - повідомляють організатори у Facebook.

«Ця книга - чи не перша спроба науково-популярного викладення історії польсько-українського конфлікту середини минулого століття. Автор пропонує поглянути на події 1943 року на Волині в контексті історії двох народів до, під час та після Другої світової війни. В основі дослідження - свідчення безпосередніх учасників подій, документи українського та польського підпілля, Армії Крайової й УПА, які були головними дійовими особами трагедії, що тривала не один рік», - йдеться в запрошенні.

Автор книги Володимир В’ятрович — історик і публіцист, один з найвідоміших дослідників українського визвольного руху, голова Українського інституту національної пам’яті та автор монографії «Друга польсько-українська війна 1942-1947 років», яка спровокувала бурхливу дискусію істориків навколо подій «Волині-43». Ця книга, написана на її основі, стала чи не першою спробою науково-популярного викладення подій, які російська пропаганда назвала «волинской рєзньой».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це не більше, як самореклама В’ятровича. Їздить по Україні, "презентує" себе дітям, як ось, наприклад, в харківському книжковому магазині "Є". По-перше, невдалий заголовок книги: "...невідома польсько-українська війна". Чому невідома? "Ця книга - чи не перша спроба науково-популярного викладення історії польсько-українського конфлікту середини минулого століття", - йдеться в інформації про приїзд "науковця". Мушу сказати, що про ці криваві події видані з обох сторін десятки популярних книг з максимальним використанням історичних матеріалів і свідчень очевидців, надруковані сотні статей-досліджень, зняті документальні кінострічки, проведені десятки науково-практичних конференцій з участю польської сторони і авторів скандальної книги польських авторів - подружжя Семашків про те, що ніби то на Волині були вирізані сотні тисяч поляків. Над проблемами у стосунках двох народів міжвоєнного і воєнного періодів багато дослідив і написав місцевий науковець, викладач СНУ Микола Кучерепа. А приїде В’ятрович зі своїми новими "дослідженнями" і буде з характерним йому самовихвалянням і театральними жестами вішати на вуха простакам у вигляді локшини свої "ексклюзиви". Чи не вельми велика честь: представляти під «презентацію» банальщини Будинок культури обласного центру?
Відповісти
це ж "полумяний" співець бендерщини! Потрібна владі людина...
Відповісти
Да що там ще обговорювати, і так ясно, хто спровокував Волинську трагедію - це все Путін винен!!!!!
Відповісти
Погоджуюсь з Вами. Але ж мусимо зрозуміти і пана Вятровича: раз влада написання таких опусів щедро спонсорує, то "справжньому пацріоту" Вятровичу гріх не зрубати і собі кеш на цій темі!
Відповісти
Останні новини
Лучан запрошують на презентацію книги В’ятровича про Волинську трагедію
20 листопад, 2016, 17:21