Вибух у Нововолинську: на місці працює спеціальна комісія

Вибух у Нововолинську: на місці працює спеціальна комісія
У Нововолинську тривають роботи з ліквідації наслідків вибуху газу в житловому будинку на бульварі Шевченка, 35.

21 листопада на місце події з Луцька прибули фахівці з проектно-будівельного інституту для оцінки ситуації та розробки проекту відновлення будинку, ‒ пише Буг.

Нагадаємо, що вибух трапився у ніч з 19 на 20 листопада. У квартирі на другому поверсі відбувся витік газу, в результаті цього стався вибух, який зруйнував житло та пошкодив сусідні помешкання. Усі служби, які вночі працювали на місці події, викликав депутат Нововолинської міськради Руслан Соловйов, який проживає поруч.

«Мене, як і більшість людей, розбудив вибух. Вийшов вночі, бачу люди вибігають із будинку в паніці. Вони не розуміли, що робити. Викликав усі служби, які є», – зауважив депутат.

«О 4:00 мене і Віктора Сапожнікова повідомили про вибух у будинку. Вже в 9:00 зібрали оперативний штаб, у якому були задіяні всі служби. На місці події вирішили питання про відселення жителів і підключення світла, тепла, води у першому під’їзді, де залишились мешканці. Це було зроблено до 16:00. Тоді ж міський голова знову провів засідання оперативного штабу з виїздом до пошкодженого будинку. На сьогоднішній день і далі продовжуються роботи. Наразі відселили лише одну сім’ю в гуртожиток, решту підселили до рідних», – розповів заступник мера Андрій Сторонський.

Хвиля вибуху знищила дах, перекриття між другим поверхом та горищем, а також вікна. Наразі біля будинку роботу ведуть працівники «Волиньгазу», «Волиньенерго» служба рятувальників та представники «ЖКО». Всю ніч чергував наряд поліції для перешкоджання мародерству.

Із квартир виносять меблі, пошкодженні двері, вікна та інші речі побутового вжитку. Поступово починають відновлювати дах, тимчасового його перекриють спеціальною плівкою. До ліквідації наслідків залучений комунальний транспорт.

Жителька цього будинку скаржилась на чоловіка, який проживав у квартирі, де стався вибух. Жінка запевняє, що він має звичку зловживати алкоголем, тому через його необачність у стані сп’яніння і трапилась ця нещасна ситуація. Вона мешкає у сусідньому під’їзді, але стіни у них спільні, хвиля вибуху понищила і її оселю.

Зараз у будинку експертну оцінку надають фахівці з проектно-будівельного інституту. Вони повинні встановити ступінь пошкодження, а також розробити проект відновлення, який фінансуватиме Нововолинська міська рада.
















Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Вибух у Нововолинську: на місці працює спеціальна комісія
21 листопад, 2016, 14:50