Луцька стоматполіклініка просить 3D-рентген за майже 2 мільйони

Луцька стоматполіклініка просить 3D-рентген за майже 2 мільйони
1 мільйон 700 тисяч гривень просить Луцька міська стоматологічна поліклініка на нове устаткування. Зокрема, головний лікар установи Олександр Кобись наголошує, що, попри наявність нової основної техніки, для розширення кола послуг медичний заклад потребує апарат 3D-рентгену.

Про це стало відомо сьогодні, 21 листопада, під час першого візиту депутатів міської ради до поліклініки, ‒ пише Волинський інформаційний портал.

Головний лікар розповів обранцям лучан про те, що міська стоматполіклініка у Луцьку існує з 1999 року. Від того часу й до сьогодні технічним забезпеченням опікувався лише очільник медичного закладу. Тож фінансовий фонд стоматполіклініки поповнювали лише коштами фондів та тих людей, які платили за лікування.

До слова, міська поліклініка надає не лише безплатні послуги, а й платні. «Ми самі робили ремонти, мало-помалу купували нову техніку. Підземне приміщення вдалося облаштувати лише власними силами. Раніше ми нічого ні в кого не просили, проте зараз, аби впевнено триматися на ринку конкуренції з іншими приватниками у Луцьку, нам необхідний цей апарат. Однак тепер самостійно придбати комп’ютерний томограф 3D у нас не має змоги», – пояснив депутатам Олександр Кобись.

Стоматологи також наголосили на тому, що 3D-апарат дозволяє побачити проблеми зубів у трьох проекціях, відповідно – швидше визначити діагноз та почати лікування. Сьогодні на Волині такий апарат має лише приватний медичний центр ТзОВ «Протезист».

Вислухавши побажання працівників міської стоматполіклініки, представник бюджетної комісії Луцької міської ради Сергій Була поцікавився, чи розглядало керівництво закладу варіанти співфінансування, адже сума майже 2 мільйони гривень – доволі суттєва для міського бюджету.

Головний лікар стоматполіклініки Олександр Кобись на це сказав, що, на жаль, відповідних іноземних програм під стаматологічне приладдя не має, адже за кордоном вважають цю сферу медицини здебільшого приватною.

Утім, якщо міська рада погодиться допомогти, поліклініка готова покрити частину коштів на придбання 3D-рентгену.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцька стоматполіклініка просить 3D-рентген за майже 2 мільйони
21 листопад, 2016, 18:29