Теремнівські ставки затоплять цілий район?

Теремнівські ставки затоплять цілий район?
9 жовтня у залі засідань міської ради відбулася нарада з питань виконання розпорядження міського голови від 24. 04. 2012 №205 «Про робочу групу з питань покращення екологічного стану Теремнівських ставків».

Про це інформує Волинська правда.

Начальник відділу екології Анатолій Гламазда повідомив, що було обстежено стан водного об’єкта, прибережної смуги.

Згідно із ним спеціалісти рекомендують очистити від рослинності, мулу та відходів плесо, укріпити береги ставу, зробити ремонт дамби. Для цього потрібно зробити повний випуск води з водойми через донний водовипуск. Проте для виконання названих робіт, перш за все, треба виготовити проектну документацію. Вартість проекту близько 2-х тисяч гривень.

Спеціалісти стверджують, що якщо вчасно не провести ремонту гідроспоруд, дамба може зруйнуватися, і це призведе до підтоплення мікрорайону. Робоча група з питань покращення експлуатації Теремнівських ставків вирішила звернутися до МНС допомогти коштами з державного бюджету.

Говорили також про створення належних умов для рекреаційного використання ставків, але питання оренди природоохоронного об’єкта місцевого значення довелося відкласти, адже відбулися зміни у Земельному кодексі України і потрібно належно вивчити механізми передачі в оренду водних ресурсів.

Вислухавши усі пропозиції, заступник Луцького міського голови Лариса Соколовська доручила робочій групі детальніше обстежити стан дамби і дороги біля ставу, скласти дефективні акти і визначити вартість проекту з укріплення берега. Повідомили у відділі інформроботи Луцькради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Теремнівські ставки затоплять цілий район?
09 жовтень, 2012, 17:39