«Біло-сердечні» влаштували розбірки під час комісії Волиньради

«Біло-сердечні» влаштували розбірки під час комісії Волиньради
Депутат облради Сергій Слабенко підготував проект рішення, аби відкликати свого колегу Василя Столяра із посади голови постійної комісії з питань екології, раціонального використання природних ресурсів. Проте члени регламентної рекомендували сесії відхилити пропозицію Слабенка. Питання Столяра назвали «розбірками у партії».

Про це стало відомо 22 листопада під час засідання постійної комісії з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією.

Депутат обласної ради із фракції «Батьківщина» Сергій Слабенко розповів, що по внутрішній пошті Волинська обласна парторганізація отримала звернення щодо розгляду питання про відкликання Романа Карпюка із посади заступника голови облради та Василя Столяра із посади голови «екологічної» комісії.

Тоді провели спеціальне засідання парторганізації і підтримали таку пропозицію. Та оскільки питання щодо відкликання заступника голови облради на розгляд сесії має винести голова облради, йому направили відповідне прохання, проте поки не отримали відповіді.

Натомість питання щодо зміщення Столяра винесли на комісію. За словами Слабенка, Столяра хочуть «змістити», бо він допустив значні порушення щодо питань регулювання використання природних ресурсів. Мовляв, партія відстоювала законодавче врегулювання питання, натомість Столяр підтримував створення «бурштинового підприємства».

«На жаль, програмні засади виконали лише окремі представники партії», ‒ зазначив Слабенко. Тому він підкреслив, що у партії вбачають необхідність відкликання Столяра. Мовляв, він «не виконав моральний обов’язок» виконання статутних завдань партії загальнодержавного рівня. Водночас, партія не проти перебування Столяра в комісії, проте не на керівній посаді.

До слова, партія пропонує достроково припинити й повноваження Карпюка, але через відмінність процедури відповідне звернення адресували голові облради. Натоміть Карпюк апелював до того, що Слабенко, Валентина Касарда та Людмила Кирда не є правонаступниками партії. Останні натомість наполягали саме на цьому. Мовляв, Карпюк та Столяр не мають права претендувати на представлення інтересів «Батьківщини» у раді.

Карпюк же наполягав, що вертався, аби йому надали документ про виключення Карпюка та Столяра, але такого документу «не існує в природі» «якщо буде документ із підписом Юлії Володимирівни Тимошенко, тоді питань нема», ‒ зазначив Карпюк.

Василь Столяр докази Слабенка назвав «казками». За його словами, бурштинове питання ‒ помилка партії «Батьківщина».

Зрештою депутати почали сваритися, хто офіційно може претендувати на правонаступництво «Батьківщини».

Члени комісії рекомендували їм «розібратися між собою». Зрештою, Анатолій Вітів озвучив пропозицію так: рекомендувати сесії відхилити проект рішення Слабенка, члени комісії підтримали таку пропозицію.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Біло-сердечні» влаштували розбірки під час комісії Волиньради
22 листопад, 2016, 13:14