На «Ягодині» конфіскували контрабандні фірмові медінструменти

На «Ягодині» конфіскували контрабандні фірмові медінструменти
На Волині судили контрабандиста, який приховав від митників медичні інструменти.

Так, 18 липня, по обіді, на МП «Ягодин» було затримано водія вантажівки, який, повертаючись в Україну, «забув» задекларувати набір медичних інструментів для проведення операцій. Як з’ясувалось, киянин нелегально закупив та намагався провезти через митний контроль медінструменти торгової марки «MAXMORESPINE». Він складався із 24 предметів та був упакований в контейнер, ‒ пише Волинь 24.

Митники відзначили, що упаковка оригінальна і її ще не відкривали, а це свідчить про те, що інструмент новий. Тож, за попередньою експертною оцінкою митників, вартість фірмового набору медінструменту сягає майже 147 тисяч гривень.

На чоловіка склали протокол про порушення митних правил, тож, нещодавно цю справу розглядали в суді. Контрабандиста визнали винним і призначили йому 146,9 тисячі гривень штрафу з конфіскацією комплекту медичних інструментів.

Однак чоловік подав апеляцію, вимагаючи провести товарознавчу експертизу. Мовляв, він придбав набір інструментів за кордоном і його вартість в гривневому еквіваленті не перевищувала 15 тисяч гривень. Суд погодився з його вимогою і призначив провести судову експертизу у Волинській торгово-промисловій палаті.

Експерти дійшли висновку, що набір медичних виробів з логотипом «MAXMORESPINE» в оригінальній упаковці, виробництва компанії «Hoogland Spine Products GmbH». Також вони зазначили, що в Україні неможливо придбати інструменти німецького виробництва, тож, і порівнювати вони не мають з чим. Мовляв, якщо цей медичний інструмент для проведення операцій визначати як вартість наглядового навчального матеріалу, то їх реальна ціна – близько 15 тисяч гривень.

У результаті, суд погодився зменшити обсяг штрафу зі 147 до 15 тисяч гривень, однак німецькі медінструменти все ж таки конфіскували.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
миздобули
Відповісти
Останні новини
На «Ягодині» конфіскували контрабандні фірмові медінструменти
22 листопад, 2016, 18:40