«Вікіпедія» зібрала $ 20 млн пожертвувань

«Вікіпедія» зібрала $ 20 млн пожертвувань
Некомерційна організація Фонд «Вікімедіа» завершила щорічну кампанію зі збору пожертв на розвиток своїх проектів, найбільшим із яких є «Вікіпедія».

Про це інформує Кореспондент.

Кампанія 2011-2012 років була визнана найуспішнішою за всю історію – за час, поки вона тривала, було зібрано 20 мільйонів доларів, сказано у блозі Фонду «Вікімедіа». Гроші перерахували понад мільйон чоловік.

Запланований річний бюджет вікі-проектів складає 28,3 мільйона доларів. Велика частина коштів надходить від користувачів, решту суми вносять у вигляді грантів різні організації.

Кошти, за заявою Фонду «Вікімедіа», будуть пущені на закупівлю серверів, розвиток сайтів та мобільних сервісів і на юридичну підтримку проектів.

На сайтах Фонду «Вікімедіа» не розміщується реклама, вони існують виключно на пожертви від користувачів та організацій. Кампанії зі збору коштів організуються щорічно починаючи із 2003 року.

Нагадаємо, що у травні минулого року фонд Wikimedia звернувся до ЮНЕСКО із проханням про занесення онлайн-енциклопедії у перелік світової спадщини.

За десять років у «Вікіпедії» було створено близько 18 мільйонів статей 279 мовами світу. У січні фонд заявив про успішне закінчення сьомого щорічного збору пожертвувань для утримання «Вікіпедії» та інших супутніх проектів - сума надходжень перевищила $ 16 млн.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Вікіпедія» зібрала $ 20 млн пожертвувань
03 січень, 2012, 11:38