Половина Володимира торгує нелегальним товаром, ‒ Гунчик

У Володимирі-Волинському половина мешканців торгує нелегальними підакцизними товарами, тобто, сигаретами чи алкоголем, ‒ вважає голова Волинської ОДА Володимир Гунчик.

Про це він заявив під час засідання бюджетної колегії у середу, 23 листопада.

Як відзначив перший заступник начальника Головного управління ДФС у Волинській області Віталій Чуй, завдяки їхній роботі до місцевих бюджетів надійшло більше 1 мільйона штрафних санкцій за незаконну торгівлю підакцизними товарами без ліцензії. Проте повністю вирішити проблему не вдається.

Також він заявив, що з території області без сплати податків вивезли 30 тонн сухих лікарських трав та 40 тонн виноградних равликів. Натомість Гунчик відзначив, що «не треба ховати голову в пісок», бо, мовляв, сільські голови, поліція і ДФС добре знають, хто і де торгує «самогоном» чи сигаретами, просто не борються із цим ефективно, бо «мають свій інтерес».

Також Гунчик поцікавився, чому Чуй нічого не згадав про «контрабас» на митниці і про мінімальні зарплати в магазинах, де решту виплачують «налом в конвертах». Тому він вимагає щоквартального звіту від ДФС щодо надходження податків за напрямками та боротьби із різними порушеннями.

Голова Голобської ОТГ Сергій Гарбарук відзначив, що у них продавці сигарет та горілки мають ліцензії, але платять 60 гривень. Натомість Віталій Чуй пояснив, що потрібно стимулювати людей просити чек, бо тоді підприємець мусить заплатити 5% від суми товару. Натомість без відповідних документів фіскали, мовляв, не мають права проводити перевірку, бо діє мораторій.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чому вважає? Хіба це не відомо? :) Подивіться програму "Схеми" де чітко все показано по Володимиру!!!
Відповісти
1/3 Волині займається "контрабасом"
Відповісти
А що в Луцьку інакше,чому нічого не чути про аферистів з міграційного центру ,які брали за довідку про проживання по 120 гривень ,коли вона коштує вісім гривень ,замняли справу ,бо там любі друзі ,а горілі і сигарет контрафактних в Луцьку ,що не продаютьь ,чи не виготовляють .
Відповісти
мудро вважає,але чому тільки зараз прозрів
Відповісти
Останні новини
Половина Володимира торгує нелегальним товаром, ‒ Гунчик
23 листопад, 2016, 13:05