На Рівненщині не тільки чума, а ще й сказ

На Рівненщині не тільки чума, а ще й сказ
Спеціалісти ветеринарної медицини вже оглянули понад два десятки приватних господарств у селі Черниця, що в Корецькому районі на Рівненщині, де свині захворіли на африканську чуму.

Вони вилучили 18 свиней, зарізали їх, спалили та закопали. Провели також дезінфекцію у 22 підсобних господарствах селян - пише Рівне вечірнє.

При в’їздах у Черницю зараз працюють два ветеринарно-поліцейських пости, які обладнано дезбар’єром та попереджувальними знаками «Карантин», «Африканська чума свиней». Наразі там цілодобово чергують працівники поліції та спеціалісти ветеринарної медицини, а усі польові дороги перекопані.


Також у службу держветмедицини Володимирецького району звернувся житель хутора Діброва і повідомив, що у нього захворіла корова.
Спеціалісти виїхали до хворої тварини, яка поводила себе дуже агресивно та вже не їла. Ветеринар спробував врятувати тварину, але вона загинула.

Патматеріал корови направили в лабораторію для дослідження і експертиза встановила захворювання корови на сказ. Рештки корови також спалили.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Рівненщині не тільки чума, а ще й сказ
23 листопад, 2016, 15:41