Луцька броварня виготовляє нові сорти пива*

Луцька броварня виготовляє нові сорти пива*
Пивний клуб «Карабас-Барабас» запускає нову лінію пива власного виробництва. Йдеться про класичне та крафтове пиво, яке пивовари ресторації готують за унікальними авторськими рецептами.

У пивному клубі «Карабас Барабас» лучани мають можливість скуштувати темне, світле та лагерне пиво «Карабас Барабас».

Втім, колектив броварні завжди йде в ногу з часом, а відтак започаткував виробництво нових сортів пива за унікальними авторськими рецептами – пиво крафтове Ель «Пшеничне» та «Медове».

Про технологію виробництва пива у броварні «Карабас Барабас» журналістам ВолиньPost розповіла технолог Інна Юрковська.

«Як усім відомо, пивоварня «Карабас Барабас» пропонує своїм клієнтам одразу кілька сортів пива. Відтепер ми запускаємо і виробництво крафтового пива. Ці сорти пива лише зараз починають виходити на арену, а ми у Луцьку вже можемо пропонувати його нашим відвідувачам», - заявила Інна Юрковська.

Основна різниця між сортами пива залежить від сировини та рецептури приготування.

Загалом для того, аби виготовити якісне пиво необхідно солод, хміль, дріжджі та підготовлена вода. Для виготовлення різних сортів пива використовують особливий сорт солоду.

«Зараз йде виготовлення двохсолодових чи трьохсолодових сортів пива.

Наприклад на світле пиво йде тільки ячмінний світлий солод, а для темного використовують світлий та темний ячмінний солод. Для лагерного – карамельний та ячмінний солод. А для крафтового використовують три сорти солоду, а також широкий асортимент спецій та натуральний мед.

Для виготовлення пива «Карабас Барабас» використовують хміль німецьких сортів типу Магнум та Традіціон.

А для того, аби пиво мало бездоганний смак вода, яку використовують у броварні проходить особливу систему фільтрації.

Повний процес його виробництва триває не менше ніж 21 день.

«Спеціально підготовлену воду ми нагріваємо до 46 градусів, додаємо до неї дроблений солод та поступово піднімаємо температуру до 76 градусів. Так робиться затор. Тоді затор подається на фільтрацію. В отримане сусло додається хміль і ще годину вариться при 100 градусах, а готова варка охолоджується до 14 градусів. В ємкості з суслом задаються дріжджі і пиво бродить впродовж 6-7 діб. Ще не менше ніж 14 діб пиво доброджує і лише тоді ми його можемо розливати та подавати», - розповіла про технологію варіння пива Інна Юрковська.

Зауважимо, що на всю сировину є санітарно-епідеміологічні висновки експертизи та посвідчення якості. Пивоварня випускає свою продукцію згідно з розробленими технологічними інструкціями, які відповідають ДСТУ.

Відтак, виробник гарантує якість продукції та гарний настрій усім, хто спробує новий сорт пива у броварні «Карабас Барабас».
















Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це ж якийсь самопал в хліві варять. Спочатку най Романюк попробує....
Ми що вам миші?
Відповісти