Вибори в громадах на Волині: Аграрна партія програла суд виборчкому

Вибори в громадах на Волині: Аграрна партія програла суд виборчкому
Поворська ТВК виграла суд у Аграрної партії України: їх кандидатів не зареєстровано.

Ковельський міськрайонний суд Волинської області відмовив Аграрній партії України у задоволенні позовної заяви щодо розгляду пакету документів для реєстрації їх кандидатів Поворською сільською ТВК. Про це спостерігачам ОПОРИ стало відомо у середу, 23 листопада.

Представникам Ковельського районного осередку Аграрної партії України територіальна виборча комісія відмовила у реєстрації списку їх кандидатів для участі у перших виборах до Поворської сільської ради у зв’язку з тим, що термін прийому документів для реєстрації минув – документи партійці принесли о 00:15 17 листопада, а у ТВК їх приймали до 24.00 16 листопада.

«16 листопада, о 23:30 представники Ковельської районної організації Аграрної партії України прийшли у приміщення сільської виборчої комісії з вимогою зареєструвати кандидатів у депутати від цієї політичної сили в одномандатних виборчих округах. При цьому повного пакету документів, необхідного для реєстрації, представники політичної сили нам не надали. Члени нашої ТВК звернули увагу представників партії на те, що у них ще є пів години, щоб зібрати необхідні документи. Повернулись вони до приміщення виборчої комісії уже 17 листопада (після опівночі), коли термін подання документів на реєстрацію кандидатів уже сплив. Тому ми не прийняли у них документи», - розповіла про ситуацію голова Поворської сільської ТВК Тетяна Павлючик.

Крім того, за словами голови комісії, Аграрна партія України не повідомляла ТВК про проведення партійної конференції (зборів) щодо висування кандидатів. Це також стало ще однією підставою для відмови у реєстрації списку кандидатів від цієї політичної сили.

Після відмови у реєстрації представники Аграрної партії України звернулись до Ковельського міськрайонного суду з проханням зобов’язати Поворську виборчу комісію розглянути на засіданні пакет документів для реєстрації їх кандидатів в одномандатних виборчих округах.

Розглянувши позовну заяву, Ковельський міськрайонний суд відмовив представникам політичної партії у її задоволенні у зв`язку із тим, що був порушений порядок висування кандидатів, зокрема – вимоги статті 37 Закону України «Про місцеві вибори».

Нагадаємо, що відповідно до частини 2 статті 42 Закону України «Про місцеві вибори» подання документів до відповідної територіальної виборчої комісії для реєстрації кандидатів у депутати в одномандатному виборчому окрузі закінчується за 24 дні до дня голосування. Тобто, у випадку із виборами у Поворській громаді – до 24.00 16 листопада.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: суд
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Вибори в громадах на Волині: Аграрна партія програла суд виборчкому
23 листопад, 2016, 22:19