На Волині роздержавлять дев’ять газет

На Волині роздержавлять дев’ять газет
Дев’ять друкованих видань Волинської області потрапили у перелік ЗМІ, які роздержавлять під час першого етапу реформування.

Постанову Уряд затвердив 23 листопада, – повідомляє Конкурент із посиланням на НСЖУ.

З Луцька, зокрема, у списку представлено газети «Волинська газета» та «Волинь-нова». Крім того, потрапила до переліку й Ківерцівська районна газета «Вільним шляхом», у якої досі залишається нерозв'язаним конфлікт з місцевою владою.

Згідно із Законом про роздержавлення, органи влади і місцевого самоврядування виходять зі складу засновників чи співзасновників друкованих ЗМІ. Відтак чиновники будуть позбавлені можливості впливати на редакційну політику.

«Це ще один крок до незалежності ЗМІ і зміцнення свободи слова в країні», – зазначає голова Державного комітету з питань телебачення і радіомовлення Олег Наливайко.

У списку друкованих ЗМІ з Волині, затверджених у постанові, також: Любешівська районна газет «Нове життя», Володимир-Волинська міськрайонна громадсько-політична газета «Слово правди», Рожищенська районна громадсько-політична газета «Наш край», Камінь-Каширська районна газета «Полісся», Любомльська громадсько-політична газета «Наше життя», Ковельська міськрайонна громадсько-політична газета «Вісті Ковельщини».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ЗМІ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині роздержавлять дев’ять газет
24 листопад, 2016, 00:31