Луцькі добровольці зможуть брати участь у «квартирній програмі»

Луцькі добровольці зможуть брати участь у «квартирній програмі»
На найближчій сесії депутати Луцькради розглядатимуть рішення про визнання добровольців, такими, що воювали в зоні АТО. Це дасть можливість бійцям брати участь у всіх програмах підтримки, реабілітації чи забезпечення житлом військових.

Про це повідомили під час засідання постійної комісії Луцькради з питань питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови повідомив заступник міського голови Сергій Григоренко.

Він пояснив, що проект рішення напрацьований спільно у співпраці з воїнами-добровольцями.

А оскільки це питання довгий час не вирішується на державному рівні, тож рішення міської ради сприятиме вирішенню проблем добровольців у місті Луцьку.

«Ми у Луцьку хочемо рішенням сесії визнати осіб з числа лучан, які перебували чи перебувають у складі добровольчих батальйонів, що були утворені або самоорганізувалися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, але в подальшому, бійці яких не увійшли до складу Збройних Сил України, Міністерства внутрішніх справ України, Національної гвардії України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення», - сказав Григоренко.

Водночас проект рішення передбачає звернення до президента, Верховної Ради та голови Волинської обласної ради щодо внесення змін до чинного законодавства в частині визнання учасниками бойових дій бійців добровольчих формувань усіх рівнях влади.

«Наразі ми хочемо поширити на добровольців наші міські програми: житлову, яка передбачає співфінансування 50 /50; комплексну програму підтримки мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців Збройних Сил України, які брали участь в антитерористичній операції на Сході України, членів їх сімей, а також сімей загиблих військовослужбовців», - сказав Сергій Григоренко.

Для того, аби визначити, кого саме із добровольців «легалізують» буде вирішувати спеціальна комісія при міськраді, до якої увійдуть державні службовці та представники громадськості.
У свою чергу добровольці мають подати документ від підрозділу, в якому воювали.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Григоренко і фінансує ці програми із своєї кишені, а не намагається витягнути гроші для цих невідомо кого із кишень платників податків Луцька!!
Відповісти
А ви залишіть свої координати та ми невідомо хто обов'язково з'яжемось з вами та розкажемо де були і що робили. Потім можемо поїхати на схід до невідомо яких людей та побути з ними декілька днів і відчути все на собі, підете на штурм чи розвідку з невідомо якими людьми, але майте на увазі що невідомо які люди зарплату не получають, тобто все сафарі для вас безкоштовно. А якщо виживете, то ми вас завеземо на могили наших побратимів, а для вас невідомо які люди, познайомим вас з кожним, та їхніми сім'ями. І тоді шановний диванний воїн, який ховається за жінками в тилу, ви хоча би будете проявляти елементарну повагу до невідомо яких людей. Хай щастить вам, бажаємо вам щастя, та надіємся на чоловічий проступок. Ваші невідомо які добровольці.
Відповісти
Останні новини
У волинянина знайшли набої
24 листопад, 2016, 10:29
Луцькі добровольці зможуть брати участь у «квартирній програмі»
24 листопад, 2016, 10:23