На Волині діти 5 кілометрів пішки йдуть до школи. ВІДЕО

На Волині діти 5 кілометрів пішки йдуть до школи. ВІДЕО
5 кілометрів до школи долають пішки півсотні дітей із села Березники та Підлісне у Ратнівському районі на Волині.

Про це повідомляє ICTV.

Шкільного автобуса немає, тож малеча змушена підлаштовуватися під рейсових перевізників. Вони їздять двічі на день – вранці та по обіді. Найбільше страждають молодші учні – їх привозять за годину до початку уроків. А після навчання діти чекають ще 2 години, аби сісти в маршрутку. Та часто, втомившись і зголоднівши, дітвора пішки чимчикує додому.

«Наші дітки долають відстань, страшну відстань. Вони без нагляду, за них ніхто не відповідає», - скаржиться жителька села Березники Тамара Сидорук.

«Вони по 2 години йдуть додому. Інколи о 12-ій закінчуються уроки - вони можуть о пів на третю прийти додому», - розповідає жителька хутора Підлісне Галина Шинкарук.

Щодня серце в батьків не на місці, коли чекають малечу додому. Кам’яна дорога пролягає через ліс і поля – тут ніде сховатися від негоди та ніяк не вберегтися від машин, які часто ганяють на швидкості.

Аби шлях додому був цікавішим, діти збирають гриби, грають у квача, а взимку, кажуть, сніговиків ліпитимуть.

«Часом хочуть нас підвезти, але ми не сідаємо, бо мама казала ні до кого не сідати», - каже школяр Веніамін.

Автобус школі дарували, однак сільський голова відмовився, бо 13-річний КАвЗ давно віджив своє. Каже, старий транспорт – надто витратний і головне – зовсім не надійний.

Проблем із перевезенням дітей у школі немає, запевняє директор. З приватними перевізниками домовилися, що дітей після шостого уроку підбирає рейсовий автобус. У кого заняття закінчуються раніше – чекають. Педагог каже: сільські діти загартовані, тож 5 кілометрів додому на свіжому повітрі – лише на користь здоров’ю.

«Вони ходять, бо не хочуть чекати, коли буде йти рейсова маршрутка. А вона відвозить дітей о 14:40», - каже директор школи в селі Самари-Оріхові Євдокія Халамай.

Чиновники планують запровадити для молодших діток групи подовженого дня. Аби малеча, пообідавши, вчила уроки, чекаючи 2 години на транспорт. Та поки керівництво в кабінетах обмірковує варіанти, школярі залишилися без єдиного автобуса.

Дістатися зі школи додому – проблема самих школярів. Єдиний рейсовий автобус, що їх підвозив, зламався. Тож діти добираються самотужки – старші зупиняють попутки, а молодші йдуть пішки.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ПОКРАЩЕННЯ, СТАБІЛЬНІСТЬ!!!
Відповісти
пусть местние власти отремантируют автобус в чем прблема или хотите чтб правительство єто сделало??????????????????????????????????????????????????????????
Відповісти
Бідні діти. Так шкода їх, ще ж зовсім малі. От там наші чиновки боряться за владу, нехай би хтось із них подарував школярам автобус...
Відповісти
При комуністах теж ходив 5 км від хати до школи, і назад. І нічого зі мною не сталось. Освіта важливіша.
Відповісти
До Степана - То що виходить - якщо мені було погано, то нахай і всі так буде.
Відповісти
Останні новини
На Волині діти 5 кілометрів пішки йдуть до школи. ВІДЕО
10 жовтень, 2012, 13:22