У Луцьку народжують жінки зі Львова та Києва

У Луцьку народжують жінки зі Львова та Києва
У луцький пологовий будинок приїжджають народувати зі Львова, Києва, Рівного та території всієї області.

Про це розповів міський голова Микола Романюк під час ефіру на телеканалі «Нова Волинь» у четвер, 24 листопада.

За його словами, недавно у Луцьку були депутати Львівської міської ради, які разом із двома керівниками львівських пологових будинків оглянули луцький. Мер каже, що гостям-«акушерам» було незручно перед своїми депутатами, бо у Луцьку рівень сервісу для породіль кращий.

Проте Романюк визнає, що вс іпроблеми за кошти, які виділяють на медичний заклад, вирішити не вдасться. Нині ж завершили ремонт 4 поверху закладу та почали ремонт третього.

Нагадаємо, як повідомляє «Львівська газета», луцькі лікарі давно відмовилися від крісел Рахманіна, на яких під час пологів жінка мусить лежати лише на спині. Замість них є звичайні медичні ліжка, на яких вагітна може лягти так, як їй, за її відчуттями, буде найзручніше народжувати.

Там активно практикують і вертикальні пологи, при яких жінкам значно легше народжувати. Щоб зменшити больові відчуття під час перейм, є спеціальні ванни з теплою водою, в якій жінка може полежати.

Лікарі вкрай рідко стимулюють пологи. Перевагу надають природному перебігу. Якщо доводиться робити кесарів розтин, то його роблять не під загальним наркозом, а застосовують епідуральну анестезію.

У Луцькому пологовому будинку, якщо хочуть подякувати, гонорар за природні пологи платять 500 гривень, за кесарів розтин – 1000 гривень. У Львові: 5-8 тисяч гривень − за природні пологи і 15-25 тисяч гривень − за кесарів розтин.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нічог особі в львовяк подяка...
Не дивно що найбільше субсидій пооформляли.. всі гроші на пологи пішли)
Відповісти
АЛЕ У ЛЬВОВІ ЛІКАРІ КРАЩІ.В ЦЬОМУ ПЕРЕКОНАНА НА ВСІ 100.
Відповісти
А в Києві якась проста консультація коштує 1000 грн.Бідні просто змушені помирати.На 100 померлих-68 новонароджених.Чекаєм пакращення.Слава Україні!
Відповісти
Брехня кесарів розтин від 5тисяч..
Відповісти
Подяка-гонорар має свою таксу. ви подумали, що ви написали..?
Відповісти
Це просто жах! Одні гинуть за те щоб зупинити хабарництво, а інші прямо говорять про розміри... Які ще подяки поясніть, будь ласка? Як на мене, всі лікарі—кваліфіковані спеціалісти які виконують свою роботи та отримують за неї відповідну заробітну плату. А про її розміри повинні звітувати наші дуже шановні керівники держави.... Щож до жителів, я не думаю що хтось із них має сильно більшу заробітну плату за лікарів...і до того ж працює у таких сімях переважно лише чоловік, оскільки жінки у дородових та післяродових відпустках....хтось говоритиме про те що вона теж кошти отримує..., ви просто подивіться на вартість підгузників, і бажання говорити за той мізер відпаде....
Відповісти
Яка різниця між подякою і хабарем поясніть?!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку народжують жінки зі Львова та Києва
24 листопад, 2016, 20:51