«Айдар» відбив атаку російських диверсантів

«Айдар» відбив атаку російських диверсантів
Донеччині позиції українських військових спробували атакувати проросійські найманці з боку окупованої Оленівки.

Група диверсантів із двох снайперів і трьох чоловік прикриття наблизилася до опорного пункту військових, але дістала відсіч і відступила, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Армійці бачили наближення ворога, однак першими вогонь не відкривали, тримаючи непроханих гостей на прицілі. Лише коли командир батальйону "Айдар" підтвердив дозвіл стріляти – бійці відкрили вогонь у відповідь.

Українці використали АГС і кулемети. Військові кажуть, що у двох диверсантів точно поцілили, однак чи вони вбиті, чи лише поранені – точно невідомо.

"Напарник спостерігав: вони попадали, інші стали відступати. Були поранені, двоє поранених, а що з іншими – не знаю. Вони перші вогонь відкрили", - розповів один із українських солдат.

Після атаки ЗСУ запустили в небо над позиціями безпілотник, аби вивчити розташування та дії ворога. "Завдання просте – спостерігати і знешкодити", - пояснили українські снайпери свою роботу по протидії ворожим ДРГ.

Цього разу група підійшла на відстань 1,5 км, але наступний візит тепер буде нескоро – військові кажуть, що тільки вогнем у відповідь можна зменшити активність противника. Командир батальйону пояснює: на провокаційний вогонь відповіді не дають, а починають працювати, лише коли ворог нахабніє.

"Коли ми явно бачимо противника через оптичні прилади, коли лягає по взводно-опорному пункту – звісно, ми будемо давати відповідь", - каже комбат "Айдару" Максим Марченко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Айдар, АТО
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Айдар» відбив атаку російських диверсантів
25 листопад, 2016, 01:35