В міськраді хочуть відмінити рішення про знесення гаражів

В міськраді хочуть відмінити рішення про знесення гаражів
Депутати Луцькради можуть скасувати кілька рішень виконавчого комітету щодо знесення металевих конструкції.

Відповідний проект рішення підготував депутат від фракції Громадський рух «Народний контроль» Павло Данильчук. Обговорення документу відбулося в п’ятницю, 25 листопада, під час засідання постійної комісії Луцькради з питань етики, законності та депутатської діяльності.

Зокрема Павло Данильчук пропонує не зносити гаражі за адресами Гірній, 2, 2а, Роговій, 41, 43.

Свою позицію депутат мотивував тим, що ці металеві конструкції розміщені не в центральній частині міста, і не на території прибудинкової території, а їхні власники хочуть об’єднатися в гаражний кооператив.

«До нас часто приходять громадяни, вони погодили встановлення цих гаражів з військової частиною. Люди готові оформити гаражні кооперативи. Ми хочемо підтримати людей. Це ділянки, не знаходяться на прибудинкові території, це не центр міста. Нехай люди оформляють гаражі», - пояснив Павло Данильчук.

Голова комісії Микола Федік також наголосив на тому, що відповідний проект рішення треба підтримати.

Натомість начальник відділу муніципальної поліції Юлія Сиротинська висловила категоричну позицію щодо необхідності демонтажу цих гаражів.
«На тому місці стояло 79 гаражів, з яких вже 8 зняли. До квітня ми будемо знімати ще кілька конструкцій. Розміщення гаражного кооперативу на цій ділянці не дозволено, там проходять теплотраси, високовольтні лінії. Гаражний кооператив – це має бути капітальна цегляна забудова, а не металеві конструкції. І о цих гаражів ми прийшли не за власною ініціативою, а за зверненнями громадян», - пояснила Юлія Сиротинська.

Водночас вона наголосила на тому, що гаражі дуже часто використовують не за призначенням.

«В мене є заяви від власників цих гаражів, де кожен з них написав, що зберігає в гаражі. Двоє вказало, що зберігає автотранспорт дітей, який насправді завжди стоїть за іншими адресами. В одному з гаражів був виявлений автомобіль, який вже давно знаходився у розшуку. Ще один прецедент стався, коли під час демонтажу в одному з гаражів було виявлено викрадену з проспекту Соборності бруківку», - резюмувала посадовець.

Зрештою, члени комісії підтримали цей проект рішення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Гордіююк 20 а ??Чи "відставникам"все можна?
Відповісти
Давно пора щось для людей робити. А не кишені тільки набивати
Відповісти
Юля ми вас підтримуємо все вірно робите ми за демонтаж всі незаконних споруд а Данильчук хай неперешкоджає і не підтримує дурні поради своіх друзів
Відповісти
Хто гроші проплатить тоді гараж нікому не мішає. Хай дійсно є жалоби від людей. Але ж там зв'язки і гроші. А коли гараж нікому не мішає його потрібно знести бо так вирішила міська рада. Робіть щось для людей.
Відповісти
Чомусь Юля казино не закриває . Яких в луцьку як гівна. То що скажіть Юля хорошого робить в цьому житті?
Відповісти
Міську раду порозганяти . І перевірити кожного скільки в кого грошей на рахунках . Тоді побачим що будуть співати. Якщо не скажуть де взяли пожизненно. Як в Білорусії
Відповісти
Останні новини
В міськраді хочуть відмінити рішення про знесення гаражів
25 листопад, 2016, 10:45
У волинянина вилучили порох
25 листопад, 2016, 10:18