У центрі Луцька хочуть змінити транспортну мережу

У центрі Луцька хочуть змінити транспортну мережу
У міській раді вирішили розробити проект організації дорожньо-пішохідного руху в центральній частині міста Луцька.

Відповідне рішення 10 жовтня розглядав виконавчий комітет міської ради.

Спочатку пропонувалося зобов’язати департамент житлово-комунального господарства до 15 жовтня замовити в спеціалізованій проектній організації схему організації дорожньо-пішохідного руху в центральній частині міста Луцька.

І вже до 26 жовтня управління містобудування та архітектури повинно було видати містобудівні умови та обмеження на розробку проекту схеми організації дорожньо-пішохідного руху в центральній частині міста Луцька.

Втім, порадившись, члени виконкому вирішили спочатку підрахувати скільки коштуватиме розробка проекту, а потім вже замовляти схему. Цифри повинні підрахувати до найближчого засідання сесії міськради управління фінансів та бюджету. За попередніми підрахунками начальниці управління Лілії Єлової, сума може сягати 300 тисяч гривень і кошти потрібно взяти з бюджету міста.

Відсутність грошей, на думку членів виконкому, не єдина перешкода для швидкої розробки схеми руху. Заступниця міського голови Лариса Соколовська наголошувала, що в наступному році міська рада планує розробляти схему організації руху усього міста. Тому існує небезпека, що схема центральної частини міста буде не узгоджуватися з загальною.

Відповідно платити гроші за розробку схеми центральної частини, не маючи загальної, може виявитися даремною тратою грошей.

Загалом мова йде про нову схему руху на вулицях Винниченка, Словацького, Шевченка, Набережна, Ковельська, Глушець, Паркова, Волі, Яровиця та Франка. Як пояснив головний архітектор Луцька Юрій Казмірук, така потреба виникла у зв’язку з завершенням реконструкції центрального універмагу, благоустроєм вулиці Словацького, а також значним збільшенням інтенсивності транспортного та пішохідного потоків.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У центрі Луцька хочуть змінити транспортну мережу
10 жовтень, 2012, 15:05