Луцький депутат: Виходить, що чиновники вводять в оману обранців громади

Луцький депутат: Виходить, що чиновники вводять в оману обранців громади
Депутат Луцької міської ради Анна Мовяк дійшла до висновку, що чиновники міського управління освіти свідомо вводять в оману депутатів.

Про це вона написала в Facebook.

"І знову Будинок вчителя. Дуже хочеться управлінню освіти мати Будинок вчителя, ну дуже хочеться. Розглядали на профільній комісії міської ради нову редакцію статуту уже не позашкільного навчального закладу, а просто закладу. Таким чином частково привели статут у відповідність до закону".

"Але є одне але - заклад згідно Закону "Про освіту" не може бути в системі освіти! Про це чітко говорять ст. 10 та ст.14 Закону. У ході дискусії з'ясувалося, що управління освіти Луцької міської ради посилається на самоосвіту громадян (ст.29, 49) того ж закону і регламентує, що це заклад самоосвіти в структурі освіти. Але вони не взяли до уваги ст.28, де роз’яснюється саме поняття "система освіти".

"Інформальна освіта (самоосвіта) передбачає самоорганізоване чи спонтанне (випадкове) здобуття особою нових компетентностей під час повсякденної діяльності, пов’язаної з професійною, громадською або іншою діяльністю, родиною чи дозвіллям, та не передбачає ІНСТИТУЦІОНАЛІЗОВАНИХ ФОРМ", - трактується профільним комітетом Верховної ради у проекті Закону "Про освіту" прийнятим у першому читанні".

"Виходить, що чиновники свідомо вводять в оману депутатів для прийняття «потрібних» рішень. Таким чином - ні Закон, ні положення про управління освіти не передбачає такий заклад, як Будинок вчителя в системі освіти. А от Будинок вчителя, як заклад культури не суперечить Закону. Сподіваюся на розуміння та підтримку депутатського корпусу під час розгляду цього питання, адже дотримання Закону є обов'язком депутата", - написала депутат.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
та ті управління взагалі треба порозганяти. толку з них ніякого, тільки створюють видимість бурхливої діяльності
Відповісти
є Будинок вчителя, то чому нема Будинку двірника, шофера або продавця ринку?))) Так не чесно.
Відповісти
Щодо маніпуляції і викривлення законодавчої бази в інтересах голови міської ради та його заступника Яковлева немає жодного сумніву! Так вони обходяться з усіма, не тільки з депутатами.Нехай обдурюють народ - він же немає такої проінформованості, як депутат! Але огидно дивитися на депутатів у сесійній залі, коли вони, як стадо овець голосують - одобрямс! Це нагадує часи правління комуністів! А ми хіба до цього прагнули на майдані?!
Відповісти
Останні новини
Луцький депутат: Виходить, що чиновники вводять в оману обранців громади
25 листопад, 2016, 16:25