На Волині хочуть будувати електростанцію

На Волині хочуть будувати електростанцію
У селі Поромів Іваничівського району презентували пілотний проект “Волинська генерація” по будівництву ТЕС на території району.

Це відбулося 25-го листопада, - пише БУГ.

Жителі Поромова та навколишніх сіл мали можливість поставити питання іноземним інвесторам та ініціаторам проекту ПАТ «Теплоенергомонтаж» та ВАТ «Харківський науково-дослідний і проектно-конструкторський інститут «Енергопроект», які прибули на зустріч.

Як стало відомо, інвестори планують відкрити шахту №10 “Нововолинська” орієнтовно за рік, в цей період будуватиметься ТЕС. При цьому план добового видобутку вугілля має бути 3 тисячі тон в день (є наміри підключити “Бужанську” та дев’яту).

Щодо навчання спеціалістів проблем немає – уже є фахівці з освітою, отриманою в київських та харківських вишах. Зате є проблема в технічному персоналі та нижчих спеціальностях.

Інвестори мали наміри побудувати училище, де б можна було отримати фахові навички майбутнім працівникам ТЕС (технічним), але взяли до уваги той факт, що освіту можна здобути в Нововолинському електромеханічному технікумі.

Ризиків для навколишнього середовища, повідомили під час презентації, існує дуже мало. У проекті буде передбачено екологічну лабораторію.

На питання із залу, чому вибрали саме цей регіон, інвестори відповіли, що для власних проектів обирають депресивні райони, де можна налагодити ситуацію.

Зарплата працівникам ТЕС вже закладена в бюджеті на рівні 700-800 доларів на місяць (спеціалістам). “Ми хочемо зробити так, щоб ви не їхали в Польщу”, – переконували представники делегації, яка планує зробити Іваничівщину багатою.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині хочуть будувати електростанцію
26 листопад, 2016, 09:07
Помер Фідель Кастро
26 листопад, 2016, 08:58