Театр і захоплива монодрама: виступ «Vivienne Mort» у Луцьку

Театр і захоплива монодрама: виступ «Vivienne Mort» у Луцьку
У Луцьку відбувся концерт гурту «Vivienne Mort».

Протягом усього виступу вокалістка та засновниця гурту Даніела Заюшкіна демонструвала, як можна створити повноцінний театр, захопливу і напружену монодраму лише самим голосом, поглядом, мімікою, відчуттям музики, доречними танцями та навіть просто вдало підібраним образом, – пише «Таблоїд Волині».

Кілька перших композицій «Vivienne Mort» виконав у складі вокалістки Дани та клавішника Олександра Лежньова. Згодом до них приєднався струнний квартет «Black Tie».

Між піснями Даніела говорила мало, аби встигнути подарувати луцькій публіці якомога більше улюблених і теплих композицій. «Хто тепер твоя», «300 років без війни», «Трилер», «День, коли святі…», «Колискова», – кожну з них вона співала так обережно і ніжно, ніби вперше.

Так само аскетично і зворушливо Дана й виглядала, обравши для концерту довгу чорну закриту сукню цікавого крою, що якнайкраще дозволяла співачці перевтілюватися в різні образи, не змінюючи вбрання.

У композиціях «Голубка» та «Любов» Дана поставала беззахисною юною дівчинкою, у «Відпусти свою рибу» – пораненою дитиною, у «Готиці» залишила на кілька митей мікрофон і перевтілилася у диригента струнного квартету, а «Грушечка» та «Маріула» дозволили вокалістці приміряти прадавній образ виконавця скорботних пісень та сакральних ритуальних танців.

Змінювалася Дана не лише у зовнішній поведінці, а й у внутрішньому відчутті своєї музики. Іноді вона закривалася в невидимий кокон і співала так, ніби лише для себе, наче навколо неї не було нікого, повністю довіряючись залу. Згодом уже активно взаємодіяла із публікою, запрошуючи їх співати разом із нею. А найбільше було відчутно музичний діалог виконавиці із клавішником, який вони вправно вели поглядами та промовистими усмішками.

Чи не найбільше чекали лучани на пісні «Пташечка» та «Лети», а вокалістка всіляко намагалася запросити зал до спільного їх виконання.

«Цей вечір такий короткий, але він такий важливий! Бо це особливий день, скорботний. Мабуть, багато з вас вагалися, йти чи не йти сьогодні на концерт. Але ми тут не розважаємося, а єднаємося. Бо ви – це я, а я – це ви! І ніхто нас ніколи не скривдить, якщо хтось не потрапить в ноти. Тому співайте!», – по-дитячому благально і розчулено просила Дана.

І зал наважився заспівати. А потім ще й покликати «на біс», аби виконати разом із гуртом пісню «Сліди маленьких рук», традиційно повертаючи при цьому до сцени десятки долонь.

Після концерту прихильники купували відкритки «Vivienne Mort», брали автографи, обіймалися, фотографувалися з улюбленими виконавцями та навіть співали для них їхні ж пісні, а ті у свою чергу зворушено дякували за теплий камерний вечір і обіцяли заспівати у Луцьку ще багато-багато разів.














Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Театр і захоплива монодрама: виступ «Vivienne Mort» у Луцьку
27 листопад, 2016, 15:18