Декомунізація: що думають про неї на Волині

Декомунізація: що думають про неї на Волині
Навіщо потрібно перейменовувати вулиці та населені пункти? Чи варто знищувати пам'ятники радянської епохи? Чи потрібен у Луцьку пам'ятник Степану Бандері та чи повинен він стояти саме біля РАЦСу?

На ці та інші питання відповідали в студії ток-шоу Протилежний погляд LIVE 25 листопада депутат Луцької міської ради від Радикальної партії Сергій Була та народний депутат України Верховної Ради України 6-го скликання від Партії регіонів Анатолій Горбатюк, - пише Конкурент.

Сергій Була висловив переконання, що Україна запізнилася із прийняттям законів про декомунізацію на 23 роки. Цей процес, мовляв, варто було розпочинати одразу після того, як країна стала незалежною.

Суперечливими виявилися думки гостей щодо сили комуністичної ідеї в наш час.

Сергій Була запевнив, що сьогодні рейтинг комуністичної партії залишається доволі високим, навіть на Волині.

Екс-регіонал Анатолій Горбатюк же стверджує, що мудрі люди сьогодні зрозуміли утопічність комунізму. Тим не менше, він погодився, що в Центральній та Східній Україні люди більш схильні вірити в цю ідею, ніж на заході країни.

Обоє гостей студії зійшлися на думці, що від успішності перебігу процесу декомунізації в Україні залежить її національна безпека.

Активно гості студії обговорили намір встановити пам'ятник Степану Бандері перед луцьким рацсом. Їх погляди виявилися одностайними: скульптурі одному з провідників українського повстанського руху біля цієї будівлі не місце.

Таку ж думку методом голосування в прямому ефірі висловили більшість лучан.

Крім того, Анатолій Горбатюк в ефірі ток-шоу зауважив: тема декомунізації наразі дуже важлива, але ще гострішим на сьогодні є питання деолігархізації в Україні.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Декомунізація: що думають про неї на Волині
27 листопад, 2016, 23:17