На Волині діти не мають транспорту, щоб дістатись у сусіднє село на навчання

На Волині діти не мають транспорту, щоб дістатись у сусіднє село на навчання
Жителі села Піща Шацького району обурені тим, що авто, яке нібито перебувало на балансі їхньої школи, передали для доставки дітей в інший навчальний заклад. Тож тепер учні із сусіднього села добираються до них переважно пішки.

Про це розповідає одна із жительок села Піща, - пише Кордон.

«Цьогоріч початкову школу у селі Затишшя Шацького району закрили. Раніше учні з цього населеного пункту продовжували навчання зазвичай у освітньому закладі села Піща. Та тепер, чомусь, вже починаючи з 1-го класу, діти прямують здобувати знання у Мельники», – розповіла жінка.

Правда, кілька учнів із Затишшя, зрештою, так і продовжили навчатись у Піщі. Та якщо раніше їх довозив транспортний засіб сюди, то тепер вони добираються пішки. Адже цей автомобіль доставляє дітей тепер із Затишшя у Мельники.

У Шацькому відділі освіти кажуть, що один транспортний засіб не може довозити учнів із Затишшя в обидві школи. Перевагу надали доставці в Мельники, бо на батьківських зборах в цьому селі більшість проголосували за такий розклад. Адже саме туди переважно ходять їх діти.

“Транспортний засіб на балансі не конкретної школи, а відділу освіти. Цьогоріч склалась така ситуація: відповідно до тендеру у нас нема розрахованого пального на заправку двох автобусів. Тому власним авто не матимемо змоги доставляти дітей в Піщу із Затишшя. Спробуємо вирішити питання з рейсовим транспортом, який безкоштовно їх би довозив. Наразі години уроків із розкладом маршруток не збігаються, що створює проблеми”, – прокоментував Анатолій Пех, начальник відділу освіти Шацької РДА.

З наступного року, коли розроблятиметься новий тендер, Анатолій Анатолійович пообіцяв максимально посприяти, аби вирішити це питання. Зокрема, збільшити ліміт бензину. До того ж, от-от має з’явитись новий автобус, що возитиме учнів у Мельники.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині діти не мають транспорту, щоб дістатись у сусіднє село на навчання
28 листопад, 2016, 10:52