Без запису до лікаря – зась, – журналістка про дитячу поліклініку

Без запису до лікаря – зась, – журналістка про дитячу поліклініку
Лучани скаржаться на безлад в дитячій поліклініці.

Про це пише у блозі на Четвертій владі журналіст Валентина Куць.

Текст блогу подаємо без змін:

"Днями побувала в дитячій полікілініці філії №1 Луцька і вкотре по-новому глянула на світ – без запису до лікаря – зась.

В реєстратурі запитала що потрібно щоб пройти з дитиною до кардіолога. Працівниця каже, що треба записуватись попередньо, але зайдіть до лікаря і запитайте. Талону на прийом до до цього лікаря теж не видала, бо мовляв, талони тепер видаються тільки на гострі болі.

Під кабінетом кардіолога нікого не було, а в кабінеті лікар вела прийом. Нас лікар прийняла без жодних запитань: дитину оглянула та послухала. І каже до медсестри, яка сидить поруч, щоб вона поміряла тиск і пульс. І тут почались невимовні речі.

Медсестра каже, що ви не записані попередньо, а тому нібито нема часу на вас. Я пробую заперечити, що тут же немає черги, що лікар вже оглянув. Але тут встряє лікар і починає пояснювати: «... що система самозапису існує у всій Європі, я обслуговую півтори тисячі людей і що буде коли вони всі сюди прийдуть, тому й існує система самозапису, а ви мама чому нічого не знаєте? Скільки у вас дітей? То я вам пояснюю, що для того, щоб лікар міг присвятити час пацієнту є система попереднього запису. Ідіть по талончик в реєстратуру».

І тут парадокс: дівчина в реєстратурі каже: дивні вони якісь, спочатку казали що талони давати тільки на гострі болі, тепер вже щось інше.

Загалом вийшли ми від того лікаря і вкотре згадались слова невідомого чоловіка, почуті колись у прокуратурі: я вам нічого не бажаю, тільки щоб ви все життя ходили по наших судах та прокуратурах. До цих структур я вже давно віднесла і наші поліклініки: безнадійність, нахабство і неймовірна бюрократія з талончиками та самозаписом і, звісно, з оплатою – в дитячій поліклініці це побажання звучить просто чарівно: «на другому поверсі лікарняна каса. Оплатите і чек принесете сюди».

Наступного дня ортопеда у цій поліклініці прочекали понад годину. Прибиральниця побачивши пацієнтів, що в суботу наважились прийти до лікаря, почала пояснювати, що лікар на заходах із Голодомору. Питаю, яке ж відношення лікар має до цих заходів, коли у нього прийомний день. А медсестри кажуть, що лікар на огляді. Кажу що такі лікарі не ходять на огляд до хворих. Тоді медсестри нібито почали дзвонити, лікар нібито пообіцяла прибути на роботу через півгодини. Троє мам із дітками прочекали понад годину. Інші пішли шукати лікарів в інших закладах. Медсестра знову телефонує на нашу вимогу, а лікар нібито відбиває дзвінки. А через хвилин п`ять медсестра повідомляє,що лікар нібито потрапила в аварію. І саме в цей час о 13-00 в цього лікаря мав би закінчитись робочий час. Так що вже немає потреби йти на роботу «потрапивши в аварію» саме під час закінчення робочого часу.

І до речі, не знаю як виглядає самозапис у Європі, але в нас треба потратити не менше двох годин робочого часу щоб з`їздити у поліклініку, відшукати ті листки самозапису і записатись. А потім треба знову потратити робочий час, щоб прийти на прийом до лікаря.

Кілька разів запитувала про ті записи в реєстратурах поліклінік, а там кажуть, що записів не ведуть, треба самим іти і записуватись.

Замість того щоб надати послуги громадянам наші державно-комунальні служби створили сервіси самозапису, самовиносу, самообслуговування, самовивозу...", - йдеться в дописі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У дорослій полікліниці зробили попередній запис і черги пропали. У дитячій вигідно мати такий бардак,щоб бабло збивати за чергу. Ця мама ще до невропатолога не ходила.
Відповісти
і що, в 2-й поліклініці немає черг? Гроши не беруть за операцію? Краще б повісили на дверях прейскурант і все стане зрозумілим.
Відповісти
Бред,попадите на прием во 2 поликлинике к невропатологу по талону или даже к терапевту?
Відповісти
Попасти на прийом до лікаря в Німеччині чи Італії не так і просто,іноді після запису через тижні-поцікавтесь.
Відповісти
То вона ще на Чорновола до крадіолога не ходила, там із записом тяжко попасти: всі аналіз, кардіограми мають бути, а щоб їх взяти висиди в черзі з дитиною до педіатра. запишись. А потім добра тьотя кардіолог так гляне і так розкаже і таким "добром" від неї повіє, що аж не тільки серце, ноги-руки заболять. І дерматолог дитячий не приймає без запису: в дитини гостра висипка. а вона: записуйтесь і приходьте. А сама попиває кавусю. Добрі душі, чуйні.Всі ми люди, перш за все. від цього треба відштовхуватись.
Відповісти
Давайте, про самозапис до лікаря не будемо говорити погано. Це класно, коли приходиш до лікаря і не сидиш 3 години в черзі, а записатись дуже легко це 2 хв( сподіваюсь ви розумна пані) а те що ви захотіли щоб вас прийняли вже, це Ваша забаганка, подзвоніть в реєстратуру і дівчата все скажуть, завжди дуже вічливі. На Волі порядок з чергами, а на чорновола жах. То му не обурюйтесь самозапису, це економить час і нерви. Давайте відходити від Совєтчини: я прийшла і мене повинні прийняти. Ніііііі. Запишіться на прийом!!! Поважайте інших людей
Відповісти
НЕХФЙ ЗРОБЛЯТЬ ЯК В ЕВРОПІ.ДВА ДНІ НА ТИЖДЕНЬ БЕЗ ЗАПИСУ,ІНШІ ДНІ ПО ЗАПИСУ.
Відповісти
Ага, самозапис за місяць вперед. А аоиім дзвонять:лікар захворів. Але добре, що хоч подзвонять...
Або запишешся на 9.00, а поки дочекаєшся, то аби о 10 попав.
Та й оця дурня: приїдь перший раз запишись (якщо ще вийде це зробити і буде з записі вільний час), а другий раз їдь на прийом. З малюками це трохи проблематично.
Вичновок один:
Срач був, є і буде. І хитросраких людей в нас вистачає.
А чому б не зробити онлайн запис,до речі? Хоч так трохи часу зекономилось би.
Відповісти
Воно то так, там так, але там послуги надаються БЕЗКОШТОВНО і записа або в аптеці,або в лікаря, і все офіційно!!! РОЗУМІЄТЕ? ЯКЩО І ПЛАТНО, ТО ПЕВНУ К-ТЬ % (МАЙЖЕ ВСЮ ПОВЕРТАЄ ДЕРЖАВА потім людям з походів до приватних клінік), такщо не порівнюйте нас і Італію. Нашим "лікарям" до їхніх ще дуже далеко, дуже і по професійності, і по рівню інтелекту,і по просто людському фактору!Тому, тут треба спершу всіх звільнити,посадити і взяти нових, молодих спеціалістів і починати робити страхову медицину, як в усьому світі!
Відповісти
Валентина, а ви хочте щоб приймали в порядку живої черги? На манікюр-педікюр записуватись треба, а до лікаря бачте ззаписуватись не треба. Через таких як ви сидимо у чергах довго. Порядок запису визначає не дівчина в реєстратурі. талончик можна взяти без проблем.
Відповісти
валентина, це не вам, а ви лікарю нахамили. Вас прийняли, а ви тут опуси пишете. Працюйте, бо через таких самозайнятих писак, що податки не платять маємо таку бідну медецину.
Відповісти
Останні новини
Без запису до лікаря – зась, – журналістка про дитячу поліклініку
28 листопад, 2016, 16:37