«Опора»: два виборчкоми на Волині сформували з порушенням

«Опора»: два виборчкоми на Волині сформували з порушенням
Луцька районна виборча комісія сформувала ДВК, до яких увійшли кандидатури, подані місцевими організаціями політичних партій, які не є суб’єктами подання на перших виборах.

Водночас, Ковельська районна ТВК сформувала дільничні комісії з порушенням, що стосується кількісного складу ДВК, - повідомили в ОПОРІ.

Луцька районна виборча комісія Волинської області сформувала 6 дільничних виборчих комісій у Княгининівській об’єднаній територіальній громаді, до складу яких включила 6 кандидатур, поданих місцевою організацією Аграрної партії України, а також 3 особи за поданням місцевої організації політичної партії ВО «Батьківщина».

Відповідна інформація зазначена у додатках № 1-6 до Постанови ТВК «Про формування складу дільничних виборчих комісій» від 24 листопада 2016 р.

Відповідно до частини 1 статті 23 Закону України «Про місцеві вибори» право подання кандидатур до складу дільничних виборчих комісій мають: місцеві організації політичних партій, про утворення депутатських фракцій яких оголошено на першій черговій сесії Верховної Ради України поточного скликання; кандидати у депутати в одномандатних виборчих округах; кандидати на посаду сільського, селищного, міського голови, старости.

Водночас, Ковельська районна виборча комісія Волинської області сформувала 3 дільничні виборчі комісії у Поворській об’єднаній територіальній громаді із порушенням кількісного складу.

Зокрема, у с. Заячівка Ковельського району кількісний склад ДВК – 7 осіб (кількість виборців – 84). У с. Луківка дільничну виборчу комісію сформовано у складі 8 осіб (кількість виборців – 163 особи). У с. Грив’ятки сформовано ДВК у складі 8 осіб (кількість виборців – 167).


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: вибори
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Опора»: два виборчкоми на Волині сформували з порушенням
28 листопад, 2016, 17:13