У Луцьку Соболєв закликав волинян «розібратися» із деклараціями

У Луцьку Соболєв закликав волинян «розібратися» із деклараціями
Голова комітету з протидії та запобіганню корупції та заступник голови фракції «Самопомочі» у Верховній раді Єгор Соболєв закликає волинян ставити «незручні» питання посадовцям, які «засвітили» небувале майно у деклараціях, або ж приховали статки від громадськості.

За словами нардепа, лише надаючи розголосу та притягуючи до відповідальності нечесних держслужбовців і політиків вдасться сформувати нову політичну культуру.

Прес-конференція нардепа відбулася 28 листопада у Луцьку.

Нардеп нагадав, що майже 2 роки писали та приймали закони, які дозволяють краще контролювати політиків та держслужбовців. Йдеться, зокрема, про відкритість реєстрів власності, про відкритість майнових декларацій посадовців тощо. Тому зараз настав час, коли кожен громадянин має відповісти собі на питання – для чого це потрібно.

Тож, за словами нардепа, закони приймали не для МВФ чи ЄС, а для створення легальних інструментів боротьби із корупцією. Таким чином, фактично будь-хто може відслідкувати, скажімо, місцевих митників, які не займаючись бізнесом нажили великі статки.

«Я хотів вас закликати зрозуміти, що це і ваша відповідальність, щоб усі ці люди залишили управління державою і державну службу», - зазначив Соболєв. Тож на Волині ніхто крім волинян не зможе навести порядку.


Тож він запропонував почати з простого – проаналізувати декларації політиків, за яких голосували та посадовців, з якими перетинаються по службі. Якщо будуть запитання до декларації, то їх варто ставити – на зустрічах чи принаймні у соціальних мережах.

«Якщо йдеться про митника, податківця чи держслужбовця- можна написати офіційного листа із питанням «а де ви це взяли?» - додав Соболєв.

Додатково він пропонує надсилати копію декларації до національного антикорупційного бюро т прохати порушити справу стосовно не законного збагачення. Таким чином, на думку нардепа, вдасться закласти нову політичну культуру.

Варто, аби кожен політик чи посадовець відчував себе як під мікроскопом. За словами Соболєва, він хвилюється, що питання аналізу декларацій може перетворитися у розвагу чи світську хроніку чи звичайну констатацію у кого й скільки грошей.

Нардеп пригадав, що декларації деяких зокрема Волинських митників вразили своїм наповненням та автопарками. Не досить просто висловити незадоволення, пора діяти. Нардеп нагадав про кримінальну відповідальність за неправдиву інформацію у декларації чи неможливість пояснення. Тому необхідно просто впроваджувати закони ужиття і це має робити кожен.

Треба провести й антикорупційну реформу політики, яка дозволить «пробитися» у політик звичайним чесним людям, - вважає Соболєв.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А де ці питання можна задати ? На вулиці чи може ще десь, тоді кому це буде цікаво? А може письмовим зверненням до суду чи ще є якісь варіанти? Ну й то що з того що ми ці питання будемо задавати. Наскільки я розумію наслідків ніхто не боїться бо не буде цих наслідків.Хіба що когось для показухи посадять або заставлять бути більш поступливішим в якійсь справі. І ще моя думка така. Якщо раніше в Верховній Раді платили за потрібні голосування то зараз будуть економити шантажуючи тим що можуть посадити за незаконно здобуте.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку Соболєв закликав волинян «розібратися» із деклараціями
28 листопад, 2016, 23:05