Гузь відкривав майданчики в окрузі попри снігопади*

Гузь відкривав майданчики в окрузі попри снігопади*
Через те, що завершити будівництво частини дитячих майданчиків у окрузі №19 вдалося лише наприкінці року, відкривати їх довелося аж 29 листопада. Та зимова погода не завадила урочистостям за участі нардепа Ігоря Гузя.

«В цьому році в округ із тих коштів, які я «пробивав», отримали 17 мільйонів гривень. З них майже 7 мільйонів пішли на будівництво дитячих та спортивних майданчиків. Їх близько 80. Для дітей це важливо, бо маленькі села, на жаль, позбавлені уваги держави. Тому ми в цьому році вирішили запустити таку програму. Але разом із тим інші 10 мільйонів ідуть на лікарні, клуби, інші заклади освіти. Ми розщеплюємо цю суму, бо округ великий – 211 населених пунктів», - розповідає депутат.

У Микуличах Володимир-Волинського району на відкриття прийшли діти із місцевої школи, їх батьки, вчителі та громада села.

«Звичайно, відкривати такі майданчики треба в серпні, але кошти надійшли в другій половині року. Виходить так, що відкриваємо в листопаді», - зазначив Гузь.

За його словами, наступного року на території біля майданчика планують посадити декоративні дерева та можливо облаштувати футбольне поле із штучним покриттям. Також помічники Гузя візьмуться за проблему аварійного мосту в селі, який вже частково обвалився. Жителі Микуличів стверджують, що головна причина у вантажівках, які часто їздять цією дорогою.



У селі Лудин Володимир-Волинського дитячий майданчик відкрили поряд із дитячим садочком. За словами вихователів, діти раді такому оновленню, адже раніше у селі не було нормального місця для дитячих розваг. Наступного року громада Лудина планує облаштувати біля нього паркан. А Ігор Гузь спільно із обласним управлінням лісового та мисливського господарства – знайти ресурси встановлення ще однієї альтанки.

«Якщо все буде гаразд, наступного року плануємо запустити програму будівництва футбольних майданчиків із штучним покриттям в селах. Я вам чесно скажу, міста Володимир, Нововолинськ мають достатньо великі перевиконання бюджету. Вони можуть за свої кошти зробити. А села, селища цього не мають. Спортивні майданчики дорожчі. Вартість такого дитячого майданчика – 80 тисяч. Там буде 200-300 тисяч. Але нічого, будемо шукати співфінансування», - анонсував Гузь.



Також депутат на запрошення директорів відвідав школи Микуличів та Лудина. У першому закладі потрібно ремонтувати дах спортзалу, підлогу в їдальні та оновити комп’ютери. У другому – оновити асфальтне покриття біля школи, закупити новий спортінвентар, оновити комп’ютери тощо. Тому наступного року Гузь планує «пробивати» кошти для забезпечення шкіл.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
До Лудина вже перестав автобус їздити - бо дороги немає, а він майданчики ліпить на зиму!
Відповісти
Гузь нормальний мужик!!!
Відповісти