У Луцьку презентувала книгу засновниця Клубу Анонімних Авторів

У Луцьку презентувала книгу засновниця Клубу Анонімних Авторів
До Луцька завітала керівник харківського Клубу Анонімних Авторів Таіс Золотковська з презентацією своєї книги «Лінія зусилля».

Зустріч з нею відбулася 28 листопада в кав'ярні «Виноград».

Ім’я Таіс Золотковської – не нове в літературі, як розповіла сама авторка під час презентації у Луцьку, що писати вона почала у юному віці, коли перебували в школі для дівчаток у Ізраїлі. «Тоді я мала перші любовні переживання», - пояснила вона.

Згодом жінка більше читала, а у 2009 році все ж видала першу книгу. Це був такий собі арт-бук з оповіданнями. «У нас у всіх є стереотип, що сторінки з книги виривати не можна. От я це кажу і всі з жахом уявляють. Тому, я вирішила створити книгу з відривними листками-листівками», - пояснює Таіс Золотковська.

Саме так світ побачили три книги «ФарФор» «МарМур» та «Мисс Утка». До речі, до виходу книг авторка підійшла дуже творчо. За допомогою блогерського майданчику вона познайомилась з ілюстраторами й запропонувала їм намалювати листівки для книг з її оповіданнями. Так, в усіх цих книгах є не лише хороші тексти, а й відривні листівки, які можна відправити друзям.

Свій перший роман «Лінія зусилля» Таіс Золотковська писала доволі довго. Розпочала вона з участі у національному місячнику написання роману. Це такий собі флеш-моб, під час якого автори за місяць повинні написати п’ятдесят тисяч слів. Тобто щодня необхідно творити, а якщо пропустив роботу, то наступного дня доведеться зробити удвічі більше. Саме так народилась «Лінія зусилля» - роман про боротьбу за щастя.

Опісля два роки в авторки пішло на редагування тексту та відшліфовування, аби залишити лише найголовніше.

«В книзі три герої – Герман, Ханна і Віра. І усі вони самобутні, але нерозривно пов’язані між собою», - розповідає Таіс Золотковська. До речі, в книзі є чимало цікавих описів єврейських традицій. До того ж, хоч в романі й немає назви міста, але дія відбувається в Умані.

Ще одна тема – симпатія між двома жінками. «Ні, лесбійського сексу ви тут не побачите», - запевняє авторка. Однак, вона переконана, що в Україні дуже багато таких ситуацій і вони замовчуються, вона ж хотіла про це поговорити, тому й ввела лінію у книгу.
«Насправді ця історія описана дуже делікатно», - зауважила модератор й організатор зустрічі Юлія Яковлюк.

Інша «цікавинка» книги – це те, що читати її можна переготраючи одну сторінку за іншою, а можна по нумерації розділів, тобто дізнатись окремо про кожного персонажа. «Якщо ви любите детектив та інтригу, то раджу читати, як звичайний роман», - додала Таіс Золотковська.

До слова, усі свої книги вона видавала сама, а не через видавництва. Розповіла про те, що насправді пробувала співпрацювати, але зазвичай бачення редакторів, навіть у оформленні не співпадало з її.

Окрім того, що Таїс Золотковська пише сама, вона допомагає й іншим. Так, у 2015 році в Харкові з’явився Клуб Анонімних Авторів.

«У нас навколо всі критики. Тому, тяжко щось робити знаючи, що це висміють. Одного разу в США я потрапила на тренінг з письменництва. Приїхавши додому подумала, чому б це не зробити й у Харкові. Так все й почалось», - зазначає письменниця. Вона розповіла про те, що зараз чимало молодих авторів приходить на зібрання, де разом пробують робити різні вправи, навчаються та підтримують. Так, учасником стала мама п’яти дітей, яка знайшла себе в літературі й незабаром вийде друком її перша книга.

Також Таіс Золотковська розповіла про те, що дуже багато подорожує й це надихає чи не найбільше.

Усі учасники мали змогу придбати книгу авторки та тримати її автографи, вона ж пообіцяла, що приїде до Луцька з новими проектами.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Інтелектуальний хлопчик!!!)))
Відповісти
Восьме фото з верху
Відповісти
Маю кілька книжечок Таіс з презентації, хто хоче придбати в Луцьку, звертайтеся: 0630307043
Відповісти
Останні новини
У Луцьку презентувала книгу засновниця Клубу Анонімних Авторів
29 листопад, 2016, 11:50