Злочинці-рецидивісти, які побили пенсіонерку сядуть за ґрати на 13 років

Злочинці-рецидивісти, які побили пенсіонерку сядуть за ґрати на 13 років
Ще у червні цьогоріч двоє раніше судимих мешканців Рівненського району у пошуках алкоголю увірвалися в оселю до одинокої пенсіонерки. Побивши її, відібрали особисті речі та зникли.

51-річний мешканець Голишева близько шостої ранку вийшов на подвір’я поратися по господарству, коли почув, що із будинку його 78-річної сусідки лунає стогін. Пенсіонерка проживала у будинку сама, тож чоловік одразу кинувся на допомогу. Побачивши її із численними травмами на підлозі, одразу викликав швидку медичну допомогу, медики якої госпіталізували пенсіонерку до лікарні, - про це пише ГУНП у Рівненській області.

Правоохорнці на місці події встановили, що близько 2-ої години ночі двоє чоловіків, прикриваючи свої обличчя футболками, вибили двері до будинку самотньої пенсіонерки. Зловмисники скинули з ліжка сплячу господиню, та, наносячи руками та ногами тілесні ушкодження по її тілу, почали вимагати гроші та горілку. Оскільки жодних заощаджень у пенсіонерки не було, нелюди забрали мобільний телефон старенької, а коли та лежала непритомна на підлозі зірвали ще й золотий ланцюжок із хрестиком.

Згодом правоохоронці встановили та затримали зловмисників у розважальному закладі Луцька. Ними виявилися 24-річний житель села Застав’я та 30-річний – із села Голишів. Обох затримали та взяли під варту.

За фактом розбійного нападу, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, поєднаного з проникненням у житло та заподіянням тяжких тілесних ушкоджень, поліцейські відкрили кримінальне провадження за частиною 4 статті 187 Кримінального кодексу України. Однак через місяць, впродовж якого медики боролися за життя жінки, вона померла від завданих травм. За цим фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 121 Кримінального кодексу України.

У ході досудового розслідування поліцейські з’ясували, що молодший із них раніше судимий за крадіжки, грабіж і вийшов на волю у квітні 2013 року, тому перебував на обліку у поліції як особа, що формально підпадає під дію адміністративного нагляду. Старший відбував покарання за вбивство з необережності та звільнився із місця позбавлення волі у серпні 2012 року.

Зібравши всі необхідні для доведення вини підозрюваних докази у справі, кримінальне провадження невдовзі скерували до суду.

У ході судового засідання зловмисники не повністю визнавали свою вину, тому суд розцінив це як спосіб захисту від пред'явленого звинувачення.

Обставини, що обтяжують покарання для підозрюваних — це вчинення злочину у стані алкогольного сп'яніння, характеристика їх за місцем проживання вкрай негативно, а для старшого – ще й рецидив злочинів.
Ураховуючи усі обставини, суд призначив міру покарання у виді позбавлення волі строком на тринадцять років кожному.

Утім, зловмисники ще мають право оскаржити рішення в апеляційному порядку.






Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Злочинці-рецидивісти, які побили пенсіонерку сядуть за ґрати на 13 років
29 листопад, 2016, 11:43